Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Voeding

Recepten voor het ontbijt en de warme maaltijd

Recepten vanaf 6 maanden

Ontbijrecepten

Ontbijtpap met appelpuree

Ingrediënten

  • 1 middelgrote appel zonder schil (120 gram). Een zachte, zoete appel is makkelijker te koken, maar alle soorten kun je gebruiken
  • Kookvocht of afgekoeld gekookt water
  • De gebruikelijke ontbijtpap van je kindje

Bereidingswijze

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
  2. Doe de stukjes in een steelpan met 5 eetlepels water en breng dit aan de kook. Roer het vervolgens even door.
  3. Laat de appelstukjes 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Roer het af en toe door.
  4. Plakt de appel aan de pan? Voeg dan 1 à 2 extra eetlepels water toe. Zet ook het vuur wat lager.
  5. Kun je de stukjes met een scherp mesje doorprikken? Haal dan de pan van het vuur en laat de appel iets afkoelen.
  6. Pureer de appelstukjes in de keukenmachine of blender.
  7. Voeg 4 à 5 eetlepels kookvocht of afgekoeld gekookt water toe. Blijf pureren totdat je een gladde, dunne puree hebt.
  8. Meng de appelpuree door de ontbijtpap van je kindje en smullen maar!

Ontbijtpap met perenpuree

Ingrediënten

  • 1 rijpe peer. Je kunt alle soorten gebruiken, sommige moet je alleen wat langer koken
  • Kookvocht of afgekoeld gekookt water
  • De gebruikelijke ontbijtpap van je kindje 

Bereidingswijze

  1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in stukjes.
  2. Doe de stukjes in een steelpan met 4 eetlepels water en breng dit aan de kook. Roer het vervolgens even door.
  3. Laat de perenstukjes 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Roer het af en toe door.
  4. Plakt de peer aan de pan? Voeg dan 1 à 2 extra eetlepels water toe. Zet ook het vuur wat lager.
  5. Kun je de stukjes met een scherp mesje doorprikken? Haal dan de pan van het vuur en laat de peer iets afkoelen.
  6. Pureer de perenstukjes in de keukenmachine of blender.
  7. Voeg 4 à 5 eetlepels kookvocht of afgekoeld gekookt water toe. Blijf pureren totdat je een gladde, dunne puree hebt.
  8. Meng de perenpuree door de ontbijtpap van je kindje en smullen maar!

Recepten voor de warme maaltijd

Pompoenpuree en zalm

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • 100 gram zalm (zonder vel en graten)
  • 4 aardappels
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar
  2. Schil de pompoen, snijd er stukjes van en stoom de pompoen 3 minuten.
  3. Was ondertussen de zalm en dep de vis droog met keukenpapier. Controleer goed of er geen graten meer in zitten.
  4. Leg de vis op de pompoen en stoom beide gaar. De zalm is gaar als het vlokkig en stevig is. De pompoen is gaar als je er met een scherp mes doorheen kunt prikken.
  5. Laat de zalm, pompoen en aardappels iets afkoelen en doe ze daarna in de keukenmachine of blender.
  6. Voeg een eetlepel olie toe en pureer totdat je een gladde puree hebt.

Broccolipuree met kip

Ingrediënten
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 100 gram kip in stukjes
  • 75 – 100 gram
  • 1 eetlepel olie
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Was de broccoliroosjes en snijd ze doormidden.
  3. Stoom de broccoliroosjes in 8 tot 10 minuten gaar. De broccoli is gaar als je er met een scherp mes doorheen kunt prikken.
  4. Stoom de kip in 7 tot 9 minuten gaar. De kip is gaar als je geen roze stukjes meer ziet.
  5. Laat de broccoli en de kip iets afkoelen en doe ze daarna in de keukenmachine of blender.
  6. Pureer totdat je een gladde puree hebt. Als het nodig is, kun je een eetlepel olie toevoegen.