Voeding

De geschiedenis van Olvarit

Wie is er niet opgegroeid met de groente- en fruithapjes van Olvarit? In 1946 verscheen onze babyvoeding voor het eerst op de markt en al snel waren de maaltijden en fruithapjes niet meer weg te denken uit de Nederlandse schappen. Vele baby’s zijn er inmiddels groot mee geworden! De kans is dus groot dat je ons van naam kent. Graag delen we onze geschiedenis met je.

Waar komt onze naam vandaan?

Laten we beginnen met onze naam. Waar komt die vandaan? Olvarit stamt af van twee Latijnse woorden: 'Olus', wat groente betekent en 'Varot', wat voor variatie staat!

Mijlpalen

1946: groentehapjes in blik

In 1946 verscheen de babyvoeding van Olvarit voor het eerst in de Nederlandse winkels. Dat was heel bijzonder, want specifiek op baby's en peuters gerichte voeding bestond daarvoor nog niet. De groente en fruit die we gebruikten waren zeer seizoensgebonden en de eerste hapjes werden in blik verpakt. Dat was toen de beste methode om ze te bewaren!

Jaren ‘50: vlees in de hapjes

In de jaren vijftig voegden we voor het eerst vlees toe aan onze maaltijden. Langzaam maar zeker begonnen de hapjes van Olvarit steeds meer op echte maaltijden te lijken.

Jaren ‘60: volwaardige maaltijden

Na de introductie van vlees stond Olvarit in de jaren zestig nog een doorbraak te wachten: de introductie van de eerste echte complete maaltijden, met aardappelen, rijst of pasta, tot stand gekomen op basis van nieuwe inzichten. Ook vis kwam in ons assortiment. En elk potje bevatte toen al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente!

1965: Van blikje naar potje 

Nog zo’n mijlpaal in onze geschiedenis. Niet vanwege de inhoud van onze maaltijden, maar vanwege de verpakking. Door van nieuwe technieken gebruik te maken, konden we voortaan onze maaltijden in een glazen potje aanbieden. En dat doen we vandaag de dag nog steeds!

Sindsdien...

In de loop der jaren breidden we ons assortiment steeds verder uit. Want ‘ varot’ (variatie) is nog steeds waar we voor staan; hoe meer je varieert, hoe groter de kans is dat je kindje verschillende smaken leert waarderen! Daarom introduceerden we in 2000 bijvoorbeeld een serie maaltijden uit andere landen, zoals goulash, paella, bami, spaghetti en zoetzure kip. En naast de bekende potjes brachten we ook andere speciale babyproducten op de markt zoals drankjes, toetjes, maaltijden uit een bordje en knijpzakjes met fruit.

2011: 65 jaar, drie generaties

In 2011 vierden we onze 65ste verjaardag. Sinds 1946 groeiden ruim drie generaties baby's en peuters op met Olvarit maaltijden en fruithapjes. Oftewel, tijd voor een feestje!

2016: Ons vernieuwde en puurste assortiment ooit

In 2016 introduceren we ons puurste assortiment ooit. Weer zo’n mijlpaal! Onze fruit- en maaltijdpotjes zijn een ware metamorfose ondergaan. Zowel van binnen als van buiten! De herkenbaarheid van onze ingrediënten staat vanaf nu centraal. Daarom bevatten al onze potjes zorgvuldig samengestelde recepten met uitsluitend pure ingrediënten, waarbij altijd één groente of fruitsoort duidelijk op de voorgrond aanwezig is. Omdat er simpelweg zoveel van in een potje zit, dat je kindje het duidelijk herkent en proeft. Van enkelvoudige smaken om mee te beginnen tot een complete maaltijd voor peuters.

De toekomst: we blijven ons ontwikkelen!

Als expert op het gebied van babyvoeding stond Olvarit door de jaren heen altijd vooraan. Zowel als het gaat om de ontwikkeling van onze voeding als onze service. En dat willen we graag zo houden, omdat we vinden dat alleen het allerbeste goed genoeg is voor jouw kleintje!