Voeding

Steeds complexere smaken en structuren

Het is super leuk als je kindje steeds meer smaken leert (her)kennen en daarmee een gezond eetpatroon ontwikkelt. Maar leren eten draait om veel meer dan dat! Leren happen, sabbelen en slikken bijvoorbeeld. Dat doe je door hem te laten eten van een lepel. Daarmee traint je kindje namelijk ook zijn mondmotoriek! Jij kunt dit stimuleren door hem kennis te laten maken met nieuwe structuren en soorten voeding. Dit helpt hem ook nog eens bij het leren waarderen van nieuwe smaken!

Van pure, enkelvoudige naar complexere smaken

Is je kindje gewend aan pure, enkelvoudige smaken? Dan kun je met complexere smaken gaan variëren. Vanaf 6 maanden kun je de groentehapjes van je kindje bijvoorbeeld gaan combineren met vlees of vis. Ook kun je eens een iets vegetarisch proberen, zoals ei, peulvruchten of tahoe. Er gaat een wereld aan smaken voor je kleintje open en zijn hapjes beginnen steeds meer op echte maaltijden te lijken.

Meer structuur en grotere stukjes

Wist je dat de structuur van voeding ook een rol speelt in het gezond leren eten? Kindjes die al vroeg wennen aan voeding met steeds meer structuur en grotere stukjes, ontwikkelen namelijk later gemakkelijker een gevarieerd eetpatroon. Als je baby tussen de 7 en 9 maanden oud is, kun je hem geleidelijk aan grotere stukjes geven. Laat hem bijvoorbeeld een stukje komkommer of paprika uit zijn handje eten. Daardoor went hij aan grovere voeding en leert zijn mondspieren goed te gebruiken.

Nutricia Kindervoedingservice

Vragen of advies over jou of je kindje?