Voeding

Dagmenu & voedingsschema voor je baby van 6-7 maanden

Dagmenu voor baby’s van 6-7 maanden

Je kindje gaat steeds meer en vaker vaste voeding eten. Wat kun je je kindje in deze periode geven? Start met granen bij het ontbijt. Je kunt je kindje nu ook al kennis laten maken met een boterhammetje met de lunch. En bij de groente kun je nu ook pasta, aardappel, rijst en vlees of vis geven. Zo worden de hapjes al echte maaltijden! Als hoeveelheid kun je bijvoorbeeld 75-100 gram groenten, 50 gram aardappelen/ rijst/ pasta, 50 gram vlees/ vis/ vleesvervanger aanhouden. Maar onthoud dat je kindje zelf aangeeft hoeveel hij lust. Dát hij vaste voeding eet is belangrijker dan dat zijn bordje helemaal leeg is.

Download hier het voedingsschema voor 6-7 maanden

Mocht je nog niet zijn begonnen aan de eerste hapjes, dan kun je het beste met het dagmenu voor kindjes van 4-5 maanden beginnen!

Stap 3 & 4 van het 5 stappen Hapjesplan

Het 5 stappen Hapjesplan helpt je kindje van de eerste hapjes naar 3 maaltijden per dag. Zo kun je je kindje vanaf het begin gezond en gevarieerd leren eten en leg je de basis van een gezond eetpatroon! 

Als je kindje 6-7 maanden oud is, gaat hij langzaam over van stap 2 naar stap 3 & 4 en kun je beginnen met het introduceren van granen, aardappelen, rijst, vis en vlees. En je kindje zal aan kleine zachte stukjes gaan wennen. Hoe je dat kunt doen? Onderstaand schema en het 5 stappen Hapjesplan helpen je hierbij!

Download het 5-stappen Hapjesplan hier ->

Nutricia Kindervoedingservice

Vragen of advies over jou of je kindje?