Voeding

Dagmenu-voedingsschema voor je baby van 4-5 maanden

Het begin van de eerste hapjes!

Na 4 à 5 maanden begin je – na overleg met je huisarts of het consultatiebureau - meestal met de eerste hapjes. Je baby geeft zelf het moment aan dat hij eraan toe is. De eerste twee weken geef je groentehapjes. Daarna kun je ook starten met fruithapjes. Kies in het begin voor één enkelvoudige groente- of fruitsoort per keer. Ga voor de hapjes uit van ongeveer 125 gram en geef ze tussen twee borst- of flesvoedingen in. Laat je kindje zelf bepalen hoeveel hij eet. De hoeveelheid is nu nog niet belangrijk, het is puur bedoeld om te oefenen. Maar zo kan je baby er vast aan wennen! De hapjes zijn niet bedoeld om de borst- of flesvoeding te vervangen; die blijft het belangrijkst. 

Dagmenu-voedingsschema voor baby’s van 4-5 maanden

Als je kindje 4-5 maanden oud is drinkt hij borst- of flesvoeding. Daarnaast mag hij al beginnen met de eerste hapjes! Onderstaand dagmenu geeft een overzicht van de eetmomenten van je kindje. Bij ieder eetmoment geven we een indicatie van het tijdstip en voorbeelden van wat je kindje zou kunnen eten.

Download hier het voedingsschema voor 4-5 maanden

Stap 1 & 2 van het 5 stappen Hapjesplan

Het 5 stappen Hapjesplan helpt je kindje van de eerste hapjes naar 3 maaltijden per dag. Zo kun je je kindje vanaf het begin gezond en gevarieerd leren eten en leg je de basis van een gezond eetpatroon! 

Als je kindje 4-5 maanden oud is, begint hij in stap 1 en kun je beginnen met het introduceren van enkelvoudige groentesmaken. Na stap 1 kan je kindje langzaam overstappen naar stap 2 waar je je kindje kan gaan laten wennen aan fruit! Hoe je dat kunt doen? Onderstaand schema en het 5 stappen Hapjesplan helpen je hierbij!

Download het 5-stappen Hapjesplan hier ->