Friends maaltijden (Friends maaltijden)

Groentevriendjes voor het leven!

Voeding

Friends maaltijden

Ontdek de nieuwe maaltijden van Olvarit Friends. Groente is een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Maar het is niet altijd eenvoudig om te zorgen dat je kleintje voldoende groente binnenkrijgt. Daarom heeft Olvarit nu Olvarit Friends, met de groentevriendjes Bo Broccoli, Basje Bloemkool, Wilma Wortel en Daantje Doperwtje. Ze worden graag vriendjes voor het leven met jouw kindje.​

Wat maakt Olvarit Friends bijzonder

Olvarit Friends zijn handige knijpzakjes waarin de dagelijkse portie groente voor je kindje zit. De groentesoorten in Olvarit Friends zijn zacht gestoomd en hebben een pure smaak die in elke leeftijdsfase terugkomt. Deze herhaling is heel belangrijk: zo leert je kindje namelijk de kleur, geur en smaak van de verschillende groenten herkennen én waarderen.

De knijpzakjes met schroefdop zijn hersluitbaar en licht van gewicht, dus makkelijk te doseren en mee te nemen. 


Vanaf 12 maanden: Olvarit Fruitviendjes

Voor kindjes vanaf 12 maanden zijn er ook de fruitvriendjes van Olvarit Friends. Gemakkelijke, gezonde én leuke tussendoortjes van 100% fruit, zonder toegevoegde suikers*. Eén knijpzakje is één portie fruit. Je kindje kan het fruit lekker van het knijpzakje smullen, maar je kunt de inhoud natuurlijk ook in een bordje doen, zodat hij het met een lepeltje kan eten.

* Bevat uitsluitend van nature aanwezige suikers

Vind hier​ het assortimentsoverzicht inclusief allergenenlijst, waarop je precies kunt zien welke Olvarit-producten geschikt zijn voor je kindje.​​​​​​

Nutristeam™-verpakking

Olvarit Friends zijn groentehapjes en maaltijden voor je kindje en dus bedoeld om warm te eten uit een bordje. Koud mag, maar warm is lekkerder.​ Olvarit Friends zitten in een speciale Nutristeam™-verpakking. De maaltijden worden met stoom bereid en vervolgens licht- en luchtdicht verpakt. Dat zorgt dat de smaak, geur en kleur van de groenten optimaal behouden blijven. Geef de maaltijd met een lepeltje, want dat stimuleert de mondmotoriek van je kindje.​

Herhaling, herhaling, herhaling

Diëtiste Berdien van Wezel: “Herhaling is heel belangrijk bij het leren eten van groente. Alleen zo leert je kindje een smaak herkennen en waarderen. Geef groenten zo veel mogelijk puur.”

Starten met Olvarit Friends

Vanaf 4 maanden staat je kindje open voor nieuwe smaken. Hij kan dan al groente leren kennen en waarderen. Tot 6 maanden is borst- of flesvoeding de belangrijkste voeding voor je kindje. De groente vanaf 4 maanden is uitsluitend bedoeld als extra moment tussen de borst- of flesvoedingen in. Begin bij voorkeur met groentehapjes, want uit onderzoek blijkt dat kinderen die beginnen met groentehapjes later meer groente eten dan kinderen die starten met fruit. De 4+ maaltijden van Olvarit Friends zijn ideaal voor het eerste hapje, omdat je kindje in deze fase vaak nog maar een paar hapjes eet. Lees meer over het starten met de eerste hapjes.

Vanaf 12 maanden: Olvarit Fruitvriendjes

Voor kindjes vanaf 12 maanden zijn er ook de fruitvriendjes van Olvarit Friends. Gemakkelijke, gezonde en leuke tussendoortjes van 100% fruit, zonder toegevoegde suikers*. Eén knijpzakje is één portie fruit. Je kindje kan het fruit lekker van het knijpzakje smullen, maar je kunt de inhoud natuurlijk ook in een bordje doen, zodat hij het met een lepeltje kan eten.

*bevat uitsluitend van nature aanwezige suikers

Vind hier het assoritmentsoverzicht inclusief allergenenlijst, waarop je precies kunt zien welke Olvarit-producten geschikt zijn voor je kindje. 


Ga verder

Benieuwd hoe je de Olvarit Friends bereidt? Ga verder