Baby & Peuter Ontwikkelingstrainer (Ontwikkelingstrainer)

Baby & Peuter Ontwikkelingstrainer

“Voor kleine kinderen is het ‘ontdekken’ van eten net zo belangrijk als het eten zelf. Geef je kind dus de ruimte om te experimenteren.” Dit zei ontwikkelingspsycholoog Steven Pont tijdens het eerste Peuter info-event van Nutricia, waar Nutricia samen met Steven Pont de Baby & Peuter Ontwikkelingstrainer lanceerde.

Unieke tool

Deze unieke online tool helpt ouders bij de opvoeding van hun kinderen en is specifiek gericht op eten. Naast zeer complete informatie over de ontwikkeling van baby’s en peuters, gaat de tool een stap verder door het geven van praktische tips om met verschillende opvoedsituaties om te gaan, toegespitst op de ontwikkelingsfase van het kind.

Ouders hebben heel specifieke vragen over voeding of lopen tegen problemen aan bij het daadwerkelijk laten eten van hun kind. Nutricia wil ouders graag helpen eten leuker te maken. De Baby & Peuter Ontwikkelingstrainer geeft daarom niet alleen informatie over smaakontwikkeling bij kinderen, maar bijvoorbeeld ook over de sociale ontwikkeling, opvoedstijlen, en de relatie tussen ouder en kind. Alles gericht op de specifieke leeftijdsfase waar kinderen zich op dat moment in bevinden. De tool sluit dus heel goed aan op de informatiebehoefte van ouders op dat moment.

Test jezelf

Charlotte Maintz van de Kindervoeding Service: “De Baby & Peuter Ontwikkelingstrainer is heel handig en informatief. Naast voedingskundige ben ik vooral moeder. Ondanks mijn voedingskundige kennis was het lastig mijn dochtertje goed te laten eten. De achtergronden in combinatie met de praktische tips en voorbeelden hebben mij erg geholpen. En ik denk dat veel ouders hier iets aan gaan hebben!” De tool bevat naast veel informatie ook handige testjes.