Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Blokkentorens bouwen

Een toren bouwen: voor een dreumes of peuter is dat een flinke uitdaging. Maar als het lukt, dan is de beloning groot! Deze 2 kinderen mogen trots zijn op hun prestatie! Vindt jouw kind bouwen ook al leuk?

Waarom blokkentorens bouwen leerzaam is

Een toren bouwen lijkt misschien simpel, maar het vergt nogal wat precisie, concentratie, geduld en coördinatievermogen. Je handen moeten goed samenwerken, je kunt niet te hard duwen op de toren en je moet de blokken mooi recht op elkaar zetten. Het is daarom een taak die echt hoort bij de dreumes-, peuter- en kleuterleeftijd. Een baby van 15 maanden kan misschien 2 blokken op elkaar stapelen; pas daarna worden de torens wat hoger. Heel leerzaam, dus oefen dit regelmatig met je kind in de fase van 12 tot 36 maanden!


Een blokkentoren bouwen is een echte uitdaging. Kinderen moeten verschillende vaardigheden combineren en dit kan best lastig zijn voor hem of haar.

Wat kun jij doen om je kind te stimuleren een toren te bouwen?

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 18 maanden