Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Het Kiekeboe spel: leerzaam voor je kindje!

Als ik een doek over mijn hoofd doe, dan ben ik echt weg! Dit kind oefent in kiekeboe spelen met een doek. Wist je dat het een heel goede oefening is om met verlatingsangst te leren omgaan?

Kiekeboe kan helpen bij verlatingsangst

Vanaf 10 maanden is er het besef dat mensen of dingen weg kunnen zijn, maar dan ook weer terug kunnen komen. Tussen het eerste en tweede levensjaar kan een kind last hebben van verlatingsangst. Door te oefenen met zoeken en vinden, kan het kind zich veiliger gaan voelen omdat het leert dat iets niet permanent weg hoeft te zijn. Als je dit spel vaker samen speelt, gaat je kind het spel ook herkennen. Het wordt opgeslagen in het geheugen. Als je dan met je handen naar je ogen gaat, of een doekje pakt voor een spelletje kiekeboe, dan weet je kind al wat er gaat gebeuren. Uiteindelijk zal je kind ook aan jou laten merken als hij het spelletje nog een keer wil doen, bijvoorbeeld door het doekje terug te geven of tegen je gezicht aan te houden. 

“Kiekeboe, ik ben er weer!” Dit is een leerzaam spel voor een kindje.

Wat zijn andere leerzame spelletjes? 

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 18 maanden