Nutricia voor jou
Ontwikkeling

De bijzondere band tussen kinderen en knuffels

Deze grote beer verdient een heel grote omhelzing! Kinderen en knuffels: vaak hebben ze een bijzondere band. En dat begint al heel jong. Heeft jouw kind een lievelingsknuffel?

Wat kan een knuffel betekenen?

Kinderen kunnen echt genegenheid voelen voor een knuffelbeer. Vanaf de leeftijd van 6 maanden kunnen ze gehecht raken aan een knuffel of doekje. Een knuffel kan ook als troost dienen. Een kind wordt verdrietig als het van de ouders wordt gescheiden en de vertrouwde knuffel kan dan dienen als vervanging. Het is fijn om die knuffel bij je te hebben als papa of mama er niet zijn. Zeker voor kinderen die wat verlegen of afwachtend van karakter zijn, kan een knuffel het gevoel van veiligheid vergroten.

Het is niet te voorspellen voor welke knuffel je kind een voorkeur gaat ontwikkelen. Soms is het een onooglijk beestje dat het hart van je kind steelt. Er zijn kinderen die niets met een knuffel hebben, maar ook kinderen die een bed vol knuffels hebben waarvan er één of meerdere favoriet zijn. Het is niet altijd duidelijk waarom juist die ene knuffelbeer favoriet is. 


Kinderen hebben een speciale band met zijn, of haar, lievelingsknuffel. 

Wat kun jij doen?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 15 maanden