Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Kopiëren wat mama doet

Speelgoed is natuurlijk leuk, maar het allerleukste speelgoed voor een dreumes lijkt op de spullen die ook in de ‘echte wereld’ voorkomen, bijvoorbeeld pollepels, potjes en deksels. Wat leert je kindje van het kopiëren van wat jij doet?

Hoe draagt kopieren bij aan de motoriek?

Als ouder ben jij het meest interessant, omdat je degene bent die de meeste tijd met je kind optrekt. Alles wat jij doet, vindt je kind leuk. Een kind wil je gedrag kopiëren en leert daar ook nog eens heel veel van. Doe samen klusjes in huis en laat je dreumes rondscharrelen als jij bezig bent. Praat erbij, vertel wat je doet. Benoemen wat je doet zorgt ervoor dat de wereld voor je kind begrijpelijker en daarmee meer voorspelbaar wordt. Prijs het kind regelmatig of zeg dat je blij bent dat het meehelpt. Dat alles zorgt ervoor dat je kind snel nieuwe dingen opslaat in het geheugen, dat de motoriek zich ontwikkelt en dat jullie samen plezier hebben.

De motoriek van je kind gaat vanaf 12 maanden snel vooruit. Het leert bijvoorbeeld de ‘pincetgreep’ toepassen: kleine dingen vasthouden tussen de toppen van duim en wijsvinger. 


Je kindje ontwikkelt zijn of haar motoriek door jou na te doen. Ze willen je gedrag kopiëren en leren daar ook nog eens heel veel van. 

Lees meer hoe jij de motoriek kunt stimuleren?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 12 maanden