Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Puzzeltijd!

Een puzzel maken met verschillende vormen en kleuren, dat is nog best een uitdaging! Dit jongetje krijgt het al prima voor elkaar.

Wat leert een kind van puzzelen? 

Spelen met een puzzel is heel leerzaam voor een kind in de fase van 15 tot 18 maanden. Puzzelen leert een kind zich voor te bereiden op lezen en stimuleert het ruimtelijk inzicht, wat later weer van belang is voor wiskundige en technische vakken. Het kind leert waarnemen, ordenen en sorteren. Van deze 4 puzzelvormen is de 3-hoekige vorm het lastigst voor jonge kinderen om goed passend te krijgen. Een ronde vorm is het gemakkelijkst, waarschijnlijk omdat die geen hoeken heeft en niet gedraaid hoeft te worden. Je ziet dit ook terug bij een vormenstoof: daar is de ronde vorm ook het eenvoudigst.

Dit jongetje maakt de puzzel met zijn linkerhand. Dat hoeft nog niet te betekenen dat hij ook echt linkshandig wordt. Er zit grote variatie in het moment dat een kind een voorkeurshand ontwikkelt. Soms is dat zelfs pas op de leeftijd van 5 jaar. 


Door te puzzelen leren kindjes veel verschillende vormen kennen.

Hoe kun jij het puzzelen uitdagend houden?

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 15 maanden