Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Oefenen bij verlatingsangst

Dit jongetje gaat actief op zoek, loopt door de gang, roept “mama” en: met resultaat! Kijk eens hoe blij hij is! En ontdek waarom weggaan in deze fase zo moeilijk is voor een kind.

Hoe ontstaat verlatingsangst?

In de leeftijd van 15 tot 24 maanden komt verlatingsangst veel voor. Een kind ontwikkelt een eigen identiteit en daarmee komt ook het besef dat het ‘los’ is van de ouders. Meteen daarmee komt ook het besef dat papa of mama weg kan zijn. Het kind kan in deze fase telkens verdrietig worden als een ouder weggaat. Dit jongetje zoekt actief naar zijn moeder en het zoeken wordt beloond: daar is ze. Kijk naar zijn blijdschap! In deze fase kun je het verlaten worden en weer terugvinden actief oefenen. Het zal je kind helpen om zich veilig te voelen en om beter met zijn verlatingsangst en gevoelens om te gaan.


Kinderen willen helemaal niet dat je eventjes weg bent. Je kunt het verlaten worden en actief terugzoeken oefenen samen met je kindje.

Hoe kun jij oefenen bij verlatingsangst?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 15 maanden