Ontwikkeling

Springen en dansen!

Springen en dansen: dit jongetje heeft er duidelijk veel plezier in. Hij gaat helemaal los! Maar wat gebeurt er precies in zijn lichaam?

Hoe verloopt het leren van springen en dansen?

Ook in dansen maken kinderen een ontwikkeling door. Eerst zal het kind bijvoorbeeld op de plaats blijven staan en wat meewiegen met het lichaam. Later komt er een huppeltje, eerst met 1 been, later met 2 benen tegelijk. Vanaf een jaar of 2 kan een kind echt springen: met beide voeten van de grond. Dat hoort allemaal bij de grofmotorische ontwikkeling: het rijpen van de verbinding tussen hersendelen, de aansturing naar de spieren en het toenemen van de spierkracht. Dit jongetje danst echt met zijn hele lijf; je ziet hem plezier hebben. Het ene kind is gevoeliger voor muziek en ritme dan het andere kind, maar bijna allemaal vinden ze dansen leuk in de fase van 15 tot 24 maanden.


Help je kindje bij het ontwikkelen van zijn of haar motorische ontwikkeling door bijvoorbeeld je kindje uit de dagen om te gaan dansen of zet muziek op.

Hoe kun jij springen en dansen stimuleren

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 15 maanden