Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Groentefeitjes

Voeding

Iedereen weet dat groente eten gezond is. Maar de ene groente is de andere niet. Op deze pagina lees je de feiten over groente.

Groentefeitjes op een rij

Iedereen weet dat groente eten gezond is. Maar de ene groente is de andere niet. Wat zijn de verschillen tussen de soorten groenten? En waarom is groente zo gezond? Hieronder vind je een aantal feiten over groente op een rij.


  • Paprika’s zijn er in allerlei kleuren en smaken. Groene paprika’s zijn pittig van smaak. Terwijl rode, gele en oranje paprika’s juist een zoete smaak hebben.
  • Broccoli, tuinbonen, radijsjes, courgettes, spruitjes en rode kool bevatten veel ijzer. Tomaten zijn rijk aan vitamine C.
  • Wist je dat alle soorten groenten een bron van voedingsvezels zijn? Voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking.
  • Start met het geven van zachte groentesmaken, zoals gekookte en gepureerde wortels, broccoli of bloemkool. Maar je kunt deze groenten ook stoven en bakken. Aan peuters kun je zelfs een rauwe wortel geven (blijf er dan wel bij als ze de wortel eten)!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 18 maanden