Nutricia voor jou
Voeding

Hoeveel groente nodig?

Je kindje heeft gemiddeld 75 gram groente per dag nodig. Daar kun je samen met je kindje naartoe werken.

Hoeveel groente heeft jouw kindje nodig?

Groente is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding van je kindje. Toch blijkt dat 70% van de kinderen in Nederland te weinig groente eet. Het Voedingscentrum adviseert 50 tot 100 gram groente per dag voor peuters van 1 tot 3 jaar. Gemiddeld is dat 75 gram per dag.


Gezonde eetgewoonten

In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor gezonde eetgewoonten op latere leeftijd. Begin daarom al vroeg met het geven van groente. Is je kindje tussen de 4 en 6 maanden? En is hij klaar voor zijn eerste hapjes? Dan kun je starten met enkelvoudige en zachte groentesmaken, zoals worteltjes, bloemkool of broccoli. Deze smaken accepteert je kindje gemakkelijk en zo leert hij groente waarderen. Start met een paar theelepeltjes. Gaat dat goed? Laat je kindje dan de volgende keer zelf bepalen hoeveel groente hij eet. Zo werk je samen toe naar gemiddeld 75 gram per dag als je kindje 1 jaar oud is. Wil je hierover meer weten? Bekijk dat het 5-stappen hapjesplan. Hiermee helpen we je om in 5 stappen van de eerste hapjes van je kindje naar 3 hoofdmaaltijden per dag te gaan.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 19 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!