Nutricia voor jou
Voeding

Voedingsschema 12 maanden

Op zijn eerste verjaardag is je baby al flink op weg om met het gezin mee te eten. Het voedingsschema voor baby's vanaf 12 maanden bestaat uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Je kan dit handige schema ook downloaden!

Voedingsschema voor kindjes vanaf 12 maanden

Op zijn eerste verjaardag is je kindje al flink op weg om met het gezin mee te eten. Een actieve peuter groeit hard. Daarom heeft hij per kilogram lichaamsgewicht van sommige voedingsstoffen zelfs meer nodig dan jij!

Dagmenu voor kindjes vanaf 12 maanden

Hoe zorg je ervoor dat je kleintje al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt? Niet alle voeding is geschikt voor jonge kinderen en ook het eten zelf kan in deze periode lastig zijn. Je kindje krijgt een eigen willetje en zegt vaak nee tegen nieuwe, maar ook tegen bekende voeding. Het is daarom niet altijd even gemakkelijk om een gezond en gevarieerd dagmenu samen te stellen. Nutricia helpt je hierbij en heeft een voedingsschema voor baby's vanaf 12 maanden samengesteld.

Stap 6

7 – 8 uur: Ontbijt

Bordje pap van 200 ml borstvoeding of Nutrilon Dreumesmelk met Olvarit Zonnige Ontbijtpap Acht Granen

9 – 10 uur: Tussendoortje

Olvarit fruit 12 maanden + een bekertje water of thee.

12 – 13 uur: Lunch

1-2 sneetjes volkoren brood + margarine en beleg + 150 ml borstvoeding of Nutrilon Dreumesmelk

15 – 16 uur: Tussendoortje

 Olvarit Fruit Knijpzakje + een bekertje water of thee.

17 – 18 uur: Warme maaltijd

Olvarit Peutermenu + eventueel toetje

19 – 20 uur: Voor het slapen gaan

Bekertje water

*Geef je kindje ook af en toe wat te drinken tussendoor. Dit kan in de vorm van water of slappe thee en mag een paar keer per dag aangeboden worden. Je kindje kan dan drinken naar behoefte.

Tool

Voedingsschema 12+ maanden

Download hier

Begin de dag met een ontbijt

Ook als je kindje zijn eerste verjaardag heeft gevierd, blijft een goed ontbijt belangrijk. Zo krijgt hij de energie en deel van de voedingsstoffen die hij nodig heeft om zijn dag vol ontdekkingen goed te beginnen. Bekijk hier de belangrijkheid van het ontbijt. 

Lekker lunchen

Het wordt steeds gezelliger aan tafel als je kindje groter wordt. Hij kan zelf al hapjes nemen en binnen de kortste keren geeft hij zelf aan welk broodbeleg hij lust. Zorg dat hij een gezonde keuze kan maken.

De warme maaltijd

Na zijn eerste verjaardag, wordt de motoriek van je kindje telkens beter. En die kan hij alleen nog maar verder verfijnen door veel te oefenen. Laat je kindje dus zelf eten als hij dat wil. Dat is goed voor zijn oog-handcoördinatie. Twijfel je of hij wel voldoende binnenkrijgt? Geef dan tussendoor zelf wat hapjes. Daarna mag hij natuurlijk een lekker toetje. Bekijk maaltijden suggesties voor je kindje.

Voeding

Meer weten over voeding voor je dreumes?

Ook na 1 jaar kunnen ze nog iets extra's gebruiken.

Meer informatie

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!