Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Zomerrecepten

Voeding

Kinderen vinden het hartstikke leuk om mee te helpen in de keuken en het is gezellig om samen te koken, maar het helpt ook om je kindje beter te laten eten.

Op deze pagina vind je peuterproof-recepten met tomaat die je samen met je kindje kunt klaarmaken. In de groene tekst staan taken waarbij je kindje mee kan helpen. Rechts op iedere pagina vind je ook nog extra handige tips van Tante Perenboom. Veel kookplezier!

Pastaschelpjes met tonijn en zonnige tomaat

Wat heb je nodig voor een maaltijd voor 4 personen?


Schep voor je kindje ongeveer 250 gram van deze maaltijd op.


  • 2 tomaten
  • ½ courgette
  • 1 opscheplepel wortels (50g)
  • 1 opscheplepel doperwten (50g)
  • 250 gram pasta, bijvoorbeeld penne
  • 350 gram tonijnmoot
  • 1 eetlepel olijfolie

Ook verkrijgbaar als Olvarit Woezel & Pip-maaltijd



Bereidingswijze (ca. 30 minuten):


1. Kook de pasta.


  • Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
  • Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Snijd de tomaten, courgette en wortelen.


  • Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Was de wortels en snijd ze in stukjes.

3. Kook de wortelen en de courgette.


  • Vul een pan met water en voeg de stukjes wortel en courgette toe.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
  • Draai de vlam laag en kook de groenten in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet de groenten af in een vergiet.

4. Kook de doperwten.


  • Vul een pan met water en voeg de doperwten toe.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
  • Draai de vlam laag en kook de doperwten en 5-8 minuten gaar.
  • Giet de doperwten af in een vergiet.

5. Bak vervolgens de tonijn.


  • Zet een grillpan of koekenpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.
  • Voeg de tonijn toe en bak deze in 4-6 minuten bruin en gaar.

6. Dek samen met je kindje de tafel.


7. Dien de doperwten, courgette, wortels, pastaschelpjes en tonijn op. Strooi als laatste de tomatenblokjes over de maaltijd.


Rijst met boontjes en toffe tomaatjes

Wat heb je nodig voor een maaltijd voor 4 personen?


Schep voor je kindje ongeveer 250 gram van deze maaltijd op.


  • 3 tomaten
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 350 gram runderreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze (ca. 30 minuten):


1. Kook de rijst.


  • Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
  • Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Snijd de tomaten, sperziebonen en ui.


  • Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Was de sperziebonen, dop de boontjes en snijd ze doormidden.
  • Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

3. Kook de sperziebonen.


  • Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
  • Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet de sperziebonen af in een vergiet.

4. Bak de runderreepjes en de groenten.


  • Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de runderreepjes toe en bak ze totdat ze bruin en gaar zijn.
  • Voeg de ui en tomaat toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe.

5. Dek samen met je kindje de tafel.


6. Schep de rijst op samen met de groenten en runderreepjes.


Knapperige sperzieboontjes met aardappeltjes en rundvlees

Wat heb je nodig voor een maaltijd voor 4 personen?


Schep voor je kindje ongeveer 250 gram van deze maaltijd op.


  • 700 gram sperziebonen
  • 400 gram aardappelen
  • 350 gram bieflapjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze (ca. 20 minuten):


1. Kook de aardappelen.


  • Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
  • Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
  • Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten. Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
  • Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

2. Kook de sperziebonen.


  • Was de sperziebonen, dop de boontjes en snijd ze doormidden.
  • Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
  • Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet de sperziebonen af in een vergiet.

3. Bak de bieflappen.


  • Snijd de bieflappen in smalle reepjes.
  • Zet een grillpan of koekenpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.
  • Voeg de reepjes toe en bak deze totdat ze bruin en gaar zijn.

4. Dek samen met je kindje de tafel.


5. Dien de boontjes, aardappelen en de bieflap reepjes op.


Prinsessenboontjes met rijst, perzik en gehakt

Wat heb je nodig voor een maaltijd voor 4 personen?


Schep voor je kindje ongeveer 250 gram van deze maaltijd op.


  • 700 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ blik perziken

Bereidingswijze (ca. 20-30 minuten):


1. Kook de rijst.


  • Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
  • Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Snijd de sperziebonen, ui en perziken.


  • Was de sperziebonen, dop de boontjes en snijd ze doormidden.
  • Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
  • Laat de perziken uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.

3. Kook de sperziebonen.


  • Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
  • Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet de sperziebonen af in een vergiet.

4. Bak vervolgens het gehakt en de ui.


  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak het tot het bijna gaar is.
  • Draai de vlam laag, voeg de ui toe en bak totdat het gehakt en de ui gaar zijn.

5. Voeg de perziken, het gehakt en de ui toe aan de gekookte sperziebonen.


6. Dek samen met je kindje de tafel.


7. Dien de rijst en het bonenmengsel op.


Paprika-pret-omelet

Wat heb je nodig voor een maaltijd voor 4 personen?


Schep voor je kindje ongeveer 250 gram van deze maaltijd op.


  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 2 opscheplepels maïs (100g)
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • geraspte kaas

Bereidingswijze (ca. 15 minuten):


1. Snijd de ui, paprika en champignons.


  • Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
  • Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.

2. Bak de groenten.


  • Verhit een eetlepel olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de paprika, de ui en de champignons toe en roerbak deze totdat ze beginnen te verkleuren.
  • Voeg de maïs toe en roerbak het geheel gedurende enkele minuten.

3. Bak de eieren.


  • Klop de eieren in een kom totdat het eiwit en eigeel volledig gemengd zijn.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het geklutste ei toe en bak deze totdat de onderkant bruin en gaar is.
  • Keer het ei voorzichtig om met een spatel en bak ook de andere kant bruin en gaar.

4. Dek samen met je kindje de tafel.


5. Snijd het ei in vieren en verspreid over ieder stuk een deel van het groentemengsel. Voeg hieraan de geraspte kaas toe en vouw het ei dubbel, zodat het mengsel vanbinnen zit.


Bruine bonen met tomaat en pientere paprika

Wat heb je nodig voor een maaltijd voor 4 personen?


Schep voor je kindje ongeveer 250 gram van deze maaltijd op.


  • 1 rode paprika
  • 250 gram bruine bonen
  • 2 tomaten
  • 1 opscheplepel champignons (50g)
  • 1 opscheplepel maïs (50g)
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze (ca. 15 minuten):


1. Kook de rijst.


  • Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
  • Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Snijd de paprika, tomaten en champignons.


  • Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

3. Bak de groenten.


  • Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de paprika, de bruine bonen en de champignons toe en roerbak deze totdat ze beginnen te verkleuren.
  • Voeg de tomaat en de maïs toe en roerbak het geheel gedurende enkele minuten.

4. Dek samen met je kindje de tafel.


5. Dien de rijst samen met de groenten op.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 13 maanden