Overzicht

Andijvie­stamppot naar oma's recept

Lekker en gezond: net zoals oma hem vroeger maakte!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram andijvie
  • 2 rode paprika's
  • 500 gram aardappelen
  • 350 gram varkensreepjes
  • Halvolle melk
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...andijvie veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A en C en verschillende mineralen? De meeste vitaminen zitten in de buitenste blaadjes.

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Snijd de paprika's

Was de paprika’s in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de paprika’s in kleine blokjes.

.

Was de andijvie

Was de andijvie in koud water.

koekenpan

Bak het varkensvlees

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

Voeg de varkensreepjes toe en bak ze tot ze bruin en gaar zijn.

Stampen

Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

Maak de stamppot

Voeg de rauwe paprika en andijvie toe aan de aardappelpuree en schep alles goed door elkaar.

Voeg als laatste de varkensreepjes toe.

lepel_vork

Tafel dekken

Dek de tafel en dien de andijviestamppot op.