Overzicht

Feestelijk stoofpotje met kalkoen, worteltjes en tomaat

Een waar feestje op jullie bord

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 opscheplepels wortelen (200g)
  • 2 opscheplepels champignons (100g)
  • 1 opscheplepel doperwten (50g)
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 300 gram aardappelen
  • 350 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...wortels in kleine stukjes rauw gegeten kunnen worden als lekker zoet en knapperig tussendoortje?

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 15 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snijd de wortel, paprika, tomaten en champignons in kleine stukjes.

    Was de wortelen en snijd ze in stukjes van een centimeter.

    Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.

    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  3. Kook, terwijl de aardappelen koken, de wortelen en doperwten.

    Vul een pan met water.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen ongeveer 5 minuten.

    Voeg de doperwten toe en kook het geheel in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak intussen de kalkoenfilet, de paprika, tomaat en champignons.

    Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.

    Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze totdat ze bruin en gaar zijn.

    Voeg de paprika, de tomaat en de champignons toe en bak het geheel gedurende 8 minuten.

  5. Mengen.

    Meng het kalkoen-groentemengsel met de wortelen, doperwtjes en stukjes aardappel.

    .

  6. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen.

    Dek de tafel dien het feestelijk winterstoofpotje op.