Overzicht

Feestelijk stoofpotje met kalkoen, worteltjes en tomaat

Vanaf 12 maanden

stoofpotje met kalkoen worteltjes en tomaat
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten feestelijk stoofpotje met kalkoen

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 150 gram wortelen
  • 100 gram champignons
  • 50 gram doperwten
  • 2 tomaten
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 eetlepels olijfole
  • Print recept

Wist je dat

...wortels in kleine stukjes rauw gegeten kunnen worden als lekker zoet en knapperig tussendoortje?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snijd de wortel, de tomaten en de champignons in kleine stukjes

    Was de wortelen en snijd deze in stukjes van een centimeter.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.

    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  3. Kook, terwijl de aardappelen koken, de wortelen en doperwten

    Vul een kookpan met water.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen gedurende 5 minuten.

    Voeg de doperwten toe en kook het geheel in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. Bak intussen de kalkoenfilet, de tomaat en de champignons

    Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.

    Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de kalkoenreepjes toe en bak deze totdat ze gaar zijn.

    Voeg de tomaat en de champignons toe en bak het geheel gedurende 8 minuten.

  5. Mengen

    Meng het kalkoen-groentemengsel met de wortelen, de doperwtjes en de stukjes aardappel.

  6. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel dien het feestelijk winterstoofpotje op.