Overzicht

Hollandse herfst­pompoensoep

De perfecte soep om lekker warm te worden na het buiten spelen!

  • Hoofdgerecht
  • 45 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit
  • Geen varkensvlees
  • Geen vlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kleine pompoen
  • 1 grote winterpeen
  • 1 opscheplepel doperwten (50g)
  • 1 ui
  • 100 gram aardappelen
  • Bruin brood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 ml water
  • 4 eetlepels magere kwark

Wist je dat

...het vruchtvlees en de pitjes van de pompoen erg gezond zijn? Die bevatten heel veel vitaminen en mineralen.

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

mes

Snijd de pompoen, peen, ui en aardappelen.

Was de pompoen met koud water.

Snijd de pompoen in tweeën en schep de zaden eruit met een lepel.

Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.

Schil de peen en snijd hem in stukjes.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.

Was de aardappelen in koud water.

.

Bak de groenten en aardappelen in een soeppan.

Zet een soeppan op hoog vuur en voeg olie toe.

Bak de pompoen en de aardappelen 10 minuten aan.

Voeg de peen toe en bak nog 10 minuten.

Voeg de gesneden ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.

Kook de groenten voor de soep.

Voeg voldoende heet water aan de groenten toe om ze volledig onder water te zetten.

Zet de pan op hoog vuur en breng het weer aan de kook.

Draai de vlam laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Pureren.

Haal de pan van het vuur als de groenten zacht zijn, pureer de soep met de staafmixer in de pan en maak een mooie gladde soep.

Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe.

Rooster het brood en snij in een leuke vorm of maak gebruik van een stekertje.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafle en dien de soep en het brood op.