Overzicht

Koken met worteltjes

Vanaf 10 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden

Ingrediënten

  • - 100 gr wortels
  • - 75 gr aardappelen
  • - 50 gr (wit)vis
  • - 1 tl. Olie

Bereidingswijze

  1. mes

    Maak de groente en aardappelen klaar om te stomen

    Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

    Was en schrap de wortels.

    Snijd ook de wortels in stukjes (in plakjes van een halve centimeter).

  2. Stoom de ingrediƫnten gaar

    De aardappelen in 20 min, de wortelen in 15 min en de vis in 10 min.

    Let op: geen zout toevoegen.

  3. Controleer of de wortels, aardappelen en vis echt gaar zijn.

    Je kunt controleren of iets gaar is door er met een scherp mes in te prikken.

    Vis is gaar wanneer het vlokkig en stevig is.

  4. Als de wortels en aardappelen gaar zijn kun je ze afgieten.

    Zorg dat je een klein beetje kookvocht overhoudt.

  5. Controleer na het stomen of er geen visgraatjes zijn achtergebleven in het hapje.

  6. Prak de gestoomde groenten, aardappelen en vis door elkaar en voeg een theelepel olie toe.

  7. lepel en vork

    Als het hapje wat te droog is kun je altijd een theelepel kookvocht toevoegen.

    Dit maakt het hapje minder droog voor je kindje.