Overzicht

Oosterse noodlesoep met knoflookgarnalen

Bevat gluten, vis, soja

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Ik ben zwanger

Ingrediënten

  • 2 visbouillonblokjes (voor 1 liter)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 140 gram udon noodles
  • 1 rode peper
  • 2 centimeter gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterpeen
  • 10 champignons
  • ½ paksoi
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram garnalen
  • Zout en peper naar smaak
  • Benodigdheden: soeppan, wokpan en een bakpan.

Bereidingswijze

  1. Maak de 1 liter visbouillon klaar en breng deze op smaak met sojasaus.

  2. Voeg de udon noodles toe aan de bouillon en kook deze met 10 minuten gaar.

  3. Verwijder intussen de zaadlijst van de rode peper, snij deze en de gember fijn en pers de knoflook.

  4. Snij de wortel, champignons en paksoi in grove stukken.

  5. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en fruit de gember en rode peper enkele minuten op laag vuur.

  6. Voeg de wortel toe en bak deze op middelhoog vuur 2 minuten mee.

  7. Hierna mogen ook de champignons en paksoi meegebakken worden.

  8. Voeg het mengsel aan groente toe aan de bouillon.

  9. Laat de zonnebloemolie heet worden in de bakpan en bak de garnalen goed door.

  10. Serveer de Oosterse noodlesoep door de garnalen te verdelen over de soepkommen.

  11. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.