Overzicht

Reuzeroerbak­schotel met andijvie met tomaat en ham

Lekker snel, en al snel heel lekker!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Vrij van soja-eiwit
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram andijvie
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peterselie
  • Bailicum

Wist je dat

...andijvie familie is van de witlof?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen. 

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Snijd de paprika en de tomaten.

Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.

 Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

Was de andijvie in koud water.

Was de andijvie in koud water.

  .

koekenpan

Roerbak de ham en de groenten.

Zet een roerbakpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

Voeg de hamblokjes, paprika en de tomaat toe en roerbak deze totdat ze beginnen te verkleuren.

Voeg de andijvie toe en roerbak het geheel totdat het gaar is.

Voeg naar smaak peterselie en basilicum toe.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Dien de geroerbakte andijvie op, samen met de aardappelen.