
Wortel Hummus Dippers
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen vlees
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
...andijvie familie is van de witlof?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.
Was de andijvie in koud water.
.
Zet een roerbakpan op middelhoog vuur en verhit de olie.
Voeg de hamblokjes, paprika en de tomaat toe en roerbak deze totdat ze beginnen te verkleuren.
Voeg de andijvie toe en roerbak het geheel totdat het gaar is.
Voeg naar smaak peterselie en basilicum toe.
Dek de tafel.
Dien de geroerbakte andijvie op, samen met de aardappelen.