Overzicht

Roerbakschotel met spruitjes en tempé

Vanaf 12 maanden

olvarit_roerbakschotel-met-spruitjes-en-tempe
  • Hoofdgerecht
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees

Ingrediënten

  • 25g Tempe
  • 50g Aardappelen
  • 80g Spruitjes
  • 80g Selderij
  • 10g Sjalot
  • 5g Olijf olie
  • Peterselie
  • Zwarte peper
  • Benodigdheden: een stoommandje en een kookpan.
  • Voor 1 portie.

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten

    Was en schil de aardappelen, spruitjes, selderij en sjalot.

    Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

  2. Water koken

    Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.

  3. Aardappel stomen

    Plaats de aardappelblokjes in een stoommand en kook 10 minuten.

  4. Spruiten en selder stomen

    Voeg vervolgens de spruiten en selderij toe en kook opnieuw 10 minuten.

  5. Sjalot stoven

    Plaats een pan op middelhoog vuur en stoof de sjalot gedurende 5 minuten samen met een thee lepel olijfolie aan.

  6. Snijd de tempé

    Snijd de tempé in kleine, beetklare blokjes en voeg deze aan de uit toe.

  7. Bakken

    Bak opnieuw 5 minuten, alvorens de gestoomde groenten en aardappelen aan de tempé en sjalot toe te voegen.

  8. Bak het geheel al roerend gedurende 5 minuten.

  9. Snipper vervolgens de peterselie fijn.

  10. Kruid de roerbakschotel af met de peterselie en zwarte peper.

  11. Maaltijd laten afkoelen

    Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.

    Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.