Overzicht

Tosti met avocadopesto en gegrilde groenten

Een tosti zonder kaas, ook wel eens lekker!

  • Lunch
  • 20 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 1 avocado
  • 1 knoflookteen
  • 1 gegrilde paprika uit pot
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Sap van een halve limoen
  • Handje pijnboompitten
  • Theelepel olijfolie
  • Zout en peper
  • Handje basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  1. mes

    Maak de avocadopesto

    Pel de knoflook en pers deze of snij het fijn.

    Snij de limoen doormidden en pers van 1 helft het limoensap uit.

    Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en verwijder het vruchtvlees.

    Voeg de avocado, het sap van de limoen, de knoflook, wat zout en peper, de olijfolie, de helft van de pijnboompitten en de basilicum blaadjes toe aan de blender.

    Meng totdat er een romige massa ontstaat.

     .

  2. Snij de groenten

    Was de courgette en aubergine.

    Snij beiden in dunne plakjes.

  3. Gril de groenten

    Verwarm de (grill)pan of de oven.

    Grill de plakjes courgette en aubergine totdat ze gaar zijn.

  4. lepel en vork

    Beleg de boterhammen

    Smeer een laag avocadopesto op de boterhammen.

    Beleg de boterhammen met de gegrilde groenten en wat van de overgebleven pijnboompitten.

     .

  5. Bak de tosti

    Leg de tosti in het tosti-ijzer, onder de grill of bak deze in de pan.

    Let op dat de tosti niet aanbrandt.