Overzicht

Toverstoof­schotel van kip, ananas, kokos en boontjes

Betoverend lekker

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 500 gram sperziebonen
  • 500 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 blikje kokosmelk

Wist je dat

...sperziebonen de meest gegeten groenten van Nederland zijn?

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. koekenpan

    Bak de kipfilet met de ui.

    Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

    Pel de ui en snijd in grove stukken.

    Verhit de olie in een ruime braadpan op hoog vuur en frit de ui.

    Meng de kipfilet met het kerriepoeder en bak de kip rondom bruin.

  2. mes

    Snijd de aardappelen en de sperziebonen.

    Snijd de aardappelen in partjes en was onder de koude kraan.

    Was de sperziebonen in koud water, dop de boontjes en halveer ze.

  3. Bereid de stoofschotel.

    Blus de kip af met de kokosmelk.

    Voeg de aardappelpartjes toe en plaats de deksel op de pan.

    Stoof de aardappelen en de kip ongeveer 20 minuten.

    Voeg de sperziebonen toe en laat deze nog 10 minuten mee garen in de kokosmelk.

    Meng als laatste de ananasstukjes erdoor.

  4. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Verdeel de stoofschotel over 4 borden.