Overzicht

Zoete tonijncakes

Heb jij al eens zulke verrassende, gezonde cakejes geproefd? Vanaf 12 maanden

Tonijn cakes
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 50 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten zoete tonijncakes

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 2 blikken tonijn op water (200 gram uitlekgewicht)
  • 1 bosui
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 blikje maïs van 300 gram (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout en suiker)
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Koriander en peper naar smaak
  • Print recept

Wist je dat

...er veel verschillende soorten maïs bestaan? We eten echter over het algemeen maar 1 soort: suikermaïs

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor

    Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.

    Snijd de kontjes van de bosui en snijd in kleine ringen.

    Laat de maïs uitlekken.

    Hak de koriander fijn.

  2. Bak de zoete aardappel

    Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de zoete aardappel hierop.

    Druppel wat olijfolie over de zoete aardappel.

    Bak de aardappeltjes in de oven in 20 minuten gaar.

  3. Bak de tonijncakes

    Doe de gebakken zoete aardappeltjes samen met de eieren in een kom en maak fijn met een staafmixer.

    Voeg de uitgelekte tonijn, bosui, koriander en maïs erbij en rasp de schil van de citroen erover.

    Breng op smaak met peper en roer alles voorzichtig door elkaar.

    Schep het mengsel met een lepel in een ingevette muffinvorm.

    Druk iets aan met de achterkant van de lepel.

    Bak de zoete tonijncakes in 20 tot 25 minuten gaar.

  4. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Serveer de zoete tonijncakes met een salade.