KINDERWENS­SPREEKUUR

KIAls je voor de eerste keer zwanger wilt worden, heb je een heleboel vragen. Want hoe bereid je je goed voor op een zwangerschap? Wat zijn de risico’s? Wat moet je doen zodra je zwanger bent? Tijdens een kinderwensspreekuur krijg je antwoord op al je vragen.

Voorbereiden op een zwangerschap

Het is verstandig om je goed voor te bereiden op een zwangerschap. De periode vlak voor de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Voor advies kun je altijd terecht bij familie, vrienden en je huisarts. Maar ook een kinderwensspreekuur kan heel nuttig zijn.

Advies van een verloskundige

Een kinderwensspreekuur is bedoeld voor jou en je partner. Want de gezondheid van jullie allebei is van invloed op een gezonde zwangerschap. Tijdens een kinderwensspreekuur geeft een verloskundige jullie informatie en advies. Over anticonceptie, een gezonde leefstijl, vruchtbaarheid, voedingssupplementen, etc. Maar ook over eventuele ziektes die voorkomen in jullie families en medicijngebruik. Dan kun je eventueel al bepaalde onderzoeken doen of maatregelen nemen voordat je zwanger bent.

Waar is het kinderwensspreekuur?

Een kinderwensspreekuur wordt vaak gehouden in een verloskundigenpraktijk of in het ziekenhuis. Wil je weten wat voor jou het dichtstbijzijnde spreekuur is? Klik door voor een overzichtje met locaties van een kinderwensspreekuur.

MELD JE AAN voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders