Nutricia voor jou
Gezondheid en verzorging

Weetjes over preconceptie

Hebben jij en je partner een kinderwens? Dan is het handig om eerst een aantal dingen te weten, want zwanger worden gaat niet altijd vanzelf. Hoe zit het bijvoorbeeld met jouw menstruatiecyclus? En hoe bereid je jouw lichaam voor op een zwangerschap? Bij Nutricia vertellen we je graag alles over zwanger worden.

Anticonceptie en menstruatiecyclus
Als je zwanger wilt worden, moet je stoppen met het gebruik van anticonceptiemiddelen. En het is belangrijk dat je wat meer weet over jouw menstruatiecyclus, zodat je weet wanneer je vruchtbaar bent.

 

Je lichaam in conditie
Een gezonde levensstijl is belangrijk om je voor te bereiden op een zwangerschap. Je kunt daarmee de kans op een zwangerschap vergroten, maar ook de kans op een gezonde zwangerschap en baby. Dat betekent bijvoorbeeld gezonde en gevarieerde voeding en voldoende beweging.


Ben ik zwanger?
Ben je overtijd? Dan is het goed mogelijk dat je zwanger bent. En misschien heb je wel andere zwangerschapssymptomen, zoals misselijkheid en moeheid. 

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de preconceptie?

Lees meer over Week 2

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!