Emotie en relaties

Alles draait om mijn buik

Hoe groter de buik, hoe meer je het gevoel hebt dat je zelf verdwijnt! Misschien worden de dagelijkse activiteiten ook vermoeiender.

Ook een beetje aandacht voor mij, alsjeblieft!

ls je in verwachting bent, gaat de meeste aandacht al snel uit naar je bolle buik. Logisch; want die ziet er vaak prachtig uit. Maar in een latere fase van je zwangerschap voel je jezelf misschien wel eens onzichtbaar. Je wilt dan graag weer als een individu behandeld worden.


Helpende handen tijdens je zwangerschap

Naarmate je buik groeit, wordt het steeds lastiger om ’s nachts goed door te slapen. Door de vermoeidheid kun je soms niet lekker in je vel zitten. Vraag vrienden en familie om je een handje te helpen, zodat jij wat tijd voor jezelf hebt en lekker bij kunt komen.


Verwen jezelf tijdens je zwangerschap

Heb je het idee dat je wat te weinig aandacht krijgt? Praat erover met je partner, goede vrienden en familie. Zij snappen dan hoe jij je voelt. Trakteer jezelf ook op dingen waar je blij van wordt:


  • Ga naar de film. Tip: reserveer wel een plaatsje aan het gangpad voor als je tijdens de film naar het toilet moet!
  • Laat je partner je favoriete maaltijd koken en geniet samen van een romantisch diner bij kaarslicht.
  • Lichte beweging zorgt voor de aanmaak van geluksstofjes in je hersenen. Hierdoor voel je je beter en slaap je lekkerder. Door regelmatig te bewegen, train je ook je buikspieren. Deze komen goed van pas tijdens je bevalling. Zorg wel dat je vier uur voordat je gaat slapen stopt met sporten. 
  • Of het nu een manicure, pedicure of een bezoekje aan de kapper is: laat je lekker in de watten leggen!

Hou van je zwangerschaps buik

Focus je vooral op de positieve kant van zwanger zijn en een bolle buik hebben. Mannen bieden je hun stoel aan, je mag je voeten omhoog doen en wat meer eten dan normaal. Denk aan hoe blij je was aan het begin van je zwangerschap. En hoe bijzonder het zal zijn als je je kindje voor het eerst in je armen hebt!


Praten, praten en praten

Praten met andere aanstaande moeders die precies weten hoe jij je voelt, kan heel prettig zijn. Ken je geen andere zwangere vrouwen? Dan kun je eens rondkijken op online forums.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 25

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.