Nutricia voor jou
Emotie en relaties

Ik word papa!

Gefeliciteerd, papa-to-be! Er groeit een piepklein mensje dat straks al jouw aandacht en liefde nodig heeft. En dat idee is misschien best even wennen. Zeker de eerste maanden van de zwangerschap kunnen nog heel onwerkelijk zijn. 2x5 tips om je ook die eerste maanden al papa te voelen.

Zo is het de eerste maanden ook zoveel mogelijk al jouw zwangerschap

  • Voor later: maak meteen 2 buikfoto’s. Eén van de voorkant en één van de zijkant. Jullie mini is nog letterlijk zo mini dat er aan die buik nog niets te zien is. Leuk om over een paar maanden nog eens te vergelijken. Vanaf nu kun je bijvoorbeeld iedere maand deze buikfoto’s maken zodat je de groei een beetje kunt volgen en terug kunt kijken als de baby er is.
  • Weten jullie al hoe je het leuke nieuws gaat brengen aan familie, vrienden en collega’s? Brainstorm daar samen lekker over. En natuurlijk vertel jij het graag zelf aan jouw ouders, broers of zussen.
  • Dat eerste bezoek aan de verloskundige? Daar ga je natuurlijk mee naartoe! Je kunt er de vragen stellen die je ongetwijfeld hebt. Maar de verloskundige heeft ook veel vragen én informatie voor jullie. Fijn als jullie alles met z’n tweeën horen.
  • Misschien nog leuker dan het bezoek aan de verloskundige is de eerste echo. Je ziet dan het hartje kloppen, je ziet de omtrek van het lijfje en hoort hoe groot jullie baby is. Nu wordt het écht!
  • Schrijf je graag? Overweeg dan om jullie ervaringen, jouw gedachtes en alles wat bij de zwangerschap komt kijken op papier te zetten. Ben je een (hobby)fotograaf? Leg dan lekker veel met de lens vast.

Zo ben je je partner de eerste maanden zoveel mogelijk tot steun

  • Is ze moe, moe, moe? Laat haar dan middagdutjes doen of ’s avonds lekker vroeg naar bed gaan. Ondertussen kun jij het huis even stofzuigen, wat was vouwen of boodschappen doen
  • Heeft ze vooral last van ochtendmisselijkheid? Breng haar ’s morgens een klein ontbijtje op bed. Een beschuit met een kopje thee bijvoorbeeld of een schaaltje yoghurt met vers fruit. Als ze dit eet in bed, nog even blijft liggen en daarna rustig opstaat, is de kans groot dat ze een betere ochtend heeft
  • Wordt ze nu misselijk van iedere geur? Gebruik deze weken minder of helemaal geen after shave of parfum. Stel voor om te koken en neem even geen dingen waarvan zij a la minute braakneigingen krijgt. Misschien zijn het de gekookte spruitjes wel?
  • Massages waardeert ze ongetwijfeld altijd al. Maar nu zeker. Rug, nek, schouders, voeten, handen… Neem de massageolie er maar bij en laat haar maar lekker ontspannen.
  • Neem haar buien met een korrel zout. De hormonen nemen soms een loopje met haar.

Ook later in de zwangerschap zijn er genoeg to-do’s voor jou en momenten om van jullie ongeboren kindje te genieten. Je leest er hier meer over.

 

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!