Voeding

Doe mee aan Nutricheck Mama!

Of je nu zwanger bent of borstvoeding geeft: jij eet ook voor je kindje. Daarom ben je vast benieuwd of je goed eet en jij en je kindje hiermee de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen.

Voeding

Nieuwsgierig of je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt?

Doe mee aan het online onderzoek Nutricheck mama en je weet het binnen 10 minuten. Bovendien ontvang je advies op maat met praktische tips en inspirerende voorbeeld dagmenu's.

Het onderzoek: Nutricheck Mama

Nutricia is een onderzoek gestart naar de eetgewoonten van zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Zo willen wij je helpen om nog gezonder te eten en indirect je kindje te ondersteunen bij de ontwikkeling. Doe mee aan het online onderzoek Nutricheck Mama en ontdek hoe jij ervoor staat.

Waarom meedoen waardevol is;

Door als (aanstaande) moeder gezond te eten draag je bij aan de gezondheid van je kind. Voor nu én voor later. Daarom is continu onderzoek doen belangrijk. Nutricia groeit en leert door dit wetenschappelijk onderzoek, met (aanstaande) moeders als leidraad in de praktische uitvoering ervan. Wij kunnen door meer informatie steeds beter zien welke eetgewoonten het beste zijn voor kinderen. Daar kan jij aan bijdragen. Als je meedoet aan Nutricheck Mama help je dus jezelf en ons een beeld te krijgen van wat Nederlandse moeders eventueel missen in hun voedingsinname. Of welke stoffen ze juist te veel binnenkrijgen, zoals suiker en vet. Zo kunnen verloskundigen en andere medische professionals nog betere (voedings)adviezen geven. Bovendien krijg jij tips, adviezen en voorbeeld dagmenu's die op jou zijn afgestemd waarmee je direct aan de slag kunt.

Hoe doe je mee aan het onderzoek?

Meedoen aan het onderzoek is heel makkelijk:

  • Ga naar www.nutricheckmama.nl.
  • Vul in wat jij op een dag drinkt en eet. Dit kost ongeveer 10 minuten per keer dat je meedoet aan het onderzoek
  • Doe dit voor 2 dagen per trimester, of voor de borstvoedingsperiode.
  • Je krijgt direct inzicht in je voedingsinname en ontvangt tips afgestemd op jouw behoefte om te zorgen dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wil je een nog completer overzicht van je eetgewoonten? Vul dan meerdere dagen achter elkaar het onderzoek in. Dit kan voor elke fase in de zwangerschap en de periode erna. Je kunt namelijk zo vaak meedoen als je wilt. En het kost je slechts een paar minuten per dag want na de eerste keer zijn alle basisgegevens al voor je ingevuld. 

Vragen? Neem contact met ons op

Alle informatie en jouw gegevens blijven uiteraard anoniem en worden uitsluitend voor dit onderzoek gebruikt. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 6