Zwangerschapskalender

Ontwikkeling 11 weken zwanger

Je bent 11 weken zwanger. Hoewel de belangrijkste organen van je baby nu op hun plaats zitten, zijn ze nog volop in ontwikkeling.

Week 11 van je zwangerschap

De organen van je kindje maken zich op voor een groeispurt. In één week zal hij evenveel gaan groeien als in de afgelopen 11 weken bij elkaar!

Groeispurt
De belangrijkste organen van je ongeboren kindje zitten nu op hun plaats. Tot aan de geboorte blijven de organen zich verder ontwikkelen. Je kindje bereidt zich voor op een enorme groeispurt die tot en met de zestiende week doorgaat. In één week tijd verdubbelt je baby in gewicht en groeit hij maar liefst één centimeter.

Voeding

Gezonde vetten

Oortjes en oogjes

De ogen van je baby (inclusief de pupil, het hoogwit en de iris) zitten waar ze horen. En de oogleden zijn helemaal volgroeid; ze bedekken nu de hele ogen en blijven dichtzitten tot de zevende maand. De oortjes van je baby zien er al heel herkenbaar uit. Verder ontwikkelen zijn tong en gehemelte zich. En op het kruintje ontstaan haarzakjes.

Zaadballetjes of eierstokken

Al vanaf het moment dat je zwanger raakte, is bepaald welke geslacht je baby heeft. Maar tot nu toe was daar nog geen verschil in te zien. Deze week verandert dat. Want nu worden ook de eierstokken of zaadballetjes zichtbaar. 


Voeding

Zwanger en eten

Ben je bezig met je eten tijdens je zwangerschap? Door goede voeding houd je jezelf en je kindje gezond.

Lees meer

Voeding

Om ervoor te zorgen dat je kindje voldoende voedingsstoffen heeft voor de groeispurt, is het belangrijk om op te letten of je goed eet. Je baby heeft veel vitamines en mineralen nodig. Wat jij eet en drinkt, komt ook bij je kindje terecht. Die voedingsstoffen kun je natuurlijk het beste uit je voeding halen, maar je kunt ook een supplement nemen. 


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 11

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.