Zwangerschapskalender

14 weken zwanger

Je bent 14 weken zwanger en begint aan het tweede trimester van je zwangerschap. Je zult nu merken dat je weer wat meer energie krijgt.

Het is niet de bedoeling om nu intensief te gaan sporten, maar je kunt wel op een rustige manier wat oefeningen doen. Lees meer over de voordelen van oefeningen tijdens je zwangerschap.

Je bent 14 weken zwanger 

Je baby is ongeveer 9 centimeter lang en weegt 28 gram. Hij begint nu zijn ademhaling te oefenen. Althans, de beweging daarvan, want hij krijgt al zijn zuurstof via de navelstreng binnen. En je zou het niet zeggen, maar dat kleine hartje pompt dagelijks al enkele liters bloed door het lichaam. "" 

Zwangerschapsyoga 

Nu je 14 weken zwanger bent, zul je waarschijnlijk merken dat je veel meer energie hebt dan tijdens de eerste weken. Deze energie kun je mooi gebruiken voor wat beweging. Kies wel voor een veilige activiteit. Zwangerschapsyoga is bijvoorbeeld ideaal. Niet alleen voor de broodnodige ontspanning, maar je leert er ook ademhalingsoefeningen die je tijdens je bevalling kunnen helpen. Deze yoga bevordert ook je kracht en flexibiliteit, en daar heb je de hele zwangerschap profijt van. Wees er zeker van dat je voor speciale zwangerschapsyoga kiest en overleg altijd even met je verloskundige als je een nieuwe activiteit kiest. Als je de juiste oefeningen combineert met gezonde voeding, leg je een mooie basis voor een gezonde leefstijl na je zwangerschap. Dat helpt je om snel je oude figuur weer terug te krijgen.""Lekker en gezonde voedingEr komt heel wat op je af als je zwanger bent. Er verandert veel, je moet veel regelen en je voelt je niet altijd even fit. En dan moet je ook nog goed in de gaten houden wat je wel of niet mag eten tijdens je zwangerschap. Om het je wat gemakkelijker te maken, geven we je graag een overzicht van wat je gemiddeld op een dag nodig hebt. Ook geven we je tips om gezond, maar ook lekker te eten tijdens je zwangerschap.""Nutricia Kindervoeding ServiceHeb je vragen over voeding tijdens je zwangerschap? Bel dan gerust Nutricia Kindervoeding Service. De voedingskundigen van Nutricia Kindervoeding Service – in de meeste gevallen zelf ook moeder – zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bereikbaar voor al je vragen."

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 14

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.