Zwangerschapskalender

21 weken zwanger

Je bent 21 weken zwanger. De hersenen van je baby groeien heel hard en daarom is het belangrijk dat je de juiste vetten binnenkrijgt.

Week 21 van je zwangerschap. Het is ook verstandig om op de rest van je voeding te letten. Het is beter voor jou en je baby als je sommige verleidingen weerstaat. Lees meer over gezond eten tijdens je zwangerschap – voor jou én de ontwikkeling van je baby –, de voorbereidingen op de komst van je kleine en over opgezwollen benen die je kunt krijgen nu je 21 weken zwanger bent.

Je bent 21 weken zwanger

Als je 21 weken zwanger bent, is je baby ongeveer 21 cm lang en weegt hij ongeveer 360 gram. Hij groeit hard! Zijn nieren werken goed en verwerken alle afvalstoffen. Je baby hoort nu geluiden van ‘buiten’. Dus als jij praat, zingt of muziek draait, kan hij je horen. Het is nu dus een goed moment om af en toe tegen je kindje te praten, als je daar nog niet mee begonnen was.


DHA Omega-3

De hersenen van je baby ontwikkelen zich in een hoog tempo als je 21 weken zwanger bent. Voor een optimale opbouw en ontwikkeling van de hersenen heeft je kindje voldoende Omega-3-vetzuren nodig, en dan met name het vetzuur DHA. Je baby krijgt dit via jou binnen, dus is het belangrijk dat jij voldoende voeding met deze vetzuren eet. Overigens, ook jij hebt Omega-3 hard nodig, omdat tijdens je zwangerschap een groot deel van het vetzuur DHA gebruikt wordt door je kindje. Jij krijgt daardoor een tekort aan DHA. Na je bevalling heb je ongeveer een half jaar nodig om je DHA-spiegel weer op peil te krijgen.


Je buik groeit

Nu je 21 weken zwanger bent, zie je al aardig goed dat je in verwachting bent. Misschien ben je ook al druk bezig met de voorbereiding en aankopen voor de komst van je kindje. Met onze babyuitzet- en ‘to do’-lijst  helpen we je op weg!


Beurzen bezoeken

Een paar keer per jaar zijn er beurzen die je kunt bezoeken als je zwanger bent. Hier vind je de laatste trends, nieuwtjes en tips op het gebied van zwangerschap en baby’s. Zo is er de ‘Negen  Maandenbeurs’ in de RAI (Amsterdam), of de ‘Jonge Gezinnenbeurs’  in Utrecht voor (aanstaande) ouders en kinderen tot acht jaar.


Nutricia Kindervoeding Service

Heb je vragen over voeding tijdens je zwangerschap? Bel dan gerust Nutricia Kindervoeding Service. De voedingskundigen van Nutricia Kindervoeding Service – in de meeste gevallen zelf ook moeder – zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bereikbaar voor al je vragen.Wil je meer lezen over de komende weken van je zwangerschap?


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 21

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.