Zwangerschapskalender

25 weken zwanger

Als je 25 weken zwanger bent, is je baby ongeveer 34 centimeter lang. Hij wordt zich steeds meer bewust van de wereld buiten jouw buik.

Week 24 van je zwangerschap. Rugpijn en huilbuien kunnen regelmatig voorkomen. Dus dit is een periode dat je flink gebruik mag maken van gemakkelijke schoenen, goede vrienden of een mooi boek. Lees verder en ontdek waarom en hoe je nu goed voor jezelf moet zorgen.

Je bent 24 weken zwanger

Je baby blijft groeien! Hij is zo’n 30 cm lang en weegt ongeveer 800 gram. Nu je 24 weken zwanger bent, is je kindje levensvatbaar, zoals artsen dat noemen. Het betekent dat als je baby nu geboren zou worden, dat hij voldoende ontwikkeld is om in leven te blijven. Je baby moet dan een tijdje op de neonatale afdeling van een ziekenhuis blijven. 

Rugpijn

Heb je last van rugpijn? Trek een paar gemakkelijke schoenen aan, dat helpt! Je hoge hakken kun je beter helemaal achteraan in je klerenkast zetten, tot je er na de geboorte van je kindje weer klaar voor bent. Als je uitrust, doe dit dan met je voeten omhoog of ga overdag regelmatig vijf minuutjes zitten.

Emotionele buien

Ook emotioneel gebeurt er veel met je, nu je 24 weken zwanger bent. Door al die hormonen word je hypergevoelig. Misschien word je verdrietig van films, of raak je meer geïrriteerd door je vrienden, familie of collega’s. Daar komt ook nog eens bij dat je jouw baby kunt voelen bewegen, waardoor het allemaal écht wordt. Dat kan soms een beetje overweldigend zijn. Praat er vooral over; je vrienden en familie zijn er voor je en kunnen je helpen. Krop je gevoelens dus niet op. Als je jouw gevoelens uit en deelt met iemand die je vertrouwt, voel je je een stuk beter. Sluit je jezelf liever helemaal af met een goed boek of een warm bad? Ook prima, doe wat je fijn vindt!

Zorg goed voor je immuunsysteem

Je immuunsysteem helpt je gezond te blijven. Zorg er dus goed voor. Gezond eten, regelmatig bewegen en voldoende slaap geven je immuunsysteem een oppepper! Wat betreft je voeding is het slim om te kiezen voor producten met veel antioxidanten. Deze stoffen hebben een beschermende werking op je lichaam. Belangrijke antioxidanten in je voeding zijn vitamine C en E, bèta-caroteen en selenium. Deze zitten vooral in groente, fruit en granen. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je van alles iets binnen.

Nutricia Kindervoeding Service

Heb je vragen over voeding tijdens je zwangerschap? Bel dan gerust Nutricia Kindervoeding Service. De voedingskundigen van Nutricia Kindervoeding Service – in de meeste gevallen zelf ook moeder – zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bereikbaar voor al je vragen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 25

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.