Zwangerschapskalender

39 weken zwanger

Week 39 van je zwangerschap. Voor jou en je baby is het nu tijd voor de laatste voorbereidingen op de bevalling

Je bent er waarschijnlijk al helemaal klaar voor om je zwangerschap gedag te zeggen en je baby te verwelkomen. Lees meer over de laatste veranderingen die je baby doormaakt.

Je bent 39 weken zwanger

Als je 39 weken zwanger bent, is je baby ongeveer 50 tot 51 centimeter lang en komt hij iedere dag zo’n 28 gram aan. Je hebt nog een ongeveer een week te gaan tot de uitgerekende datum en nu zakt het hoofdje van je baby in je bekken. Dit wordt indalen genoemd. De botjes in de schedel van je baby zijn nog niet met elkaar verbonden. Daardoor kunnen sommige delen tijdens de bevalling over elkaar schuiven. Het hoofdje van je kindje kan hierdoor gemakkelijker door het geboortekanaal. Je baby begint nu zijn huidsmeer te verliezen. Dit is een vettige, witte substantie die de huid van je baby beschermt.

Neem je rust

Het is heel normaal als je nu heel moe en ongeduldig bent, of als je je niet meer zo prettig voelt. Dat kan erbij horen als je 39 weken zwanger bent. Probeer in deze periode zo veel mogelijk te rusten en ga op tijd naar bed. Als je baby er namelijk klaar voor is, begint de bevalling! Je kindje ter wereld brengen kan lang duren en kost veel energie. Ook de kraamtijd is vermoeiend; er komt veel op je af en je hebt gebroken nachten. Hoe beter je bent uitgerust, hoe meer energie je hebt tijdens de bevalling en in de drukke eerste weken met je kleintje. Dit geldt overigens ook voor je partner. Ook voor hem dus de tip: lekker op tijd onder de wol! Maak je je zorgen over de geboorte van je baby? Of heb je vragen over de bevalling en de kraamperiode? Bespreek dit dan met je verloskundige of arts.

Nutricia Kindervoeding Service

Heb je vragen over voeding tijdens je zwangerschap? Bel dan gerust Nutricia Kindervoeding Service. De voedingskundigen van Nutricia Kindervoeding Service – in de meeste gevallen zelf ook moeder – zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bereikbaar voor al je vragen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 39

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.