Zwangerschapskalender

Ontwikkeling 6 weken zwanger

Je bent 6 weken zwanger. Het hartje van je baby pompt bloed door het ongeveer acht millimeter lange lijfje en de ogen krijgen vorm.

Je bent 6 weken zwanger

Weet je net dat je zwanger bent? Of denk je dat je zwanger bent? Van harte gefeliciteerd! Je gaat een spannende, maar mooie periode tegemoet. En ondertussen is er in je buik al een hoop gebeurd. De ontwikkeling van je baby is in volle gang.

Van kikkervisje naar miniatuurmensje

In je zesde week zwangerschap is het lijfje van je baby is nu nog maar heel klein. Hij heeft de omvang en vorm van een klein garnaaltje. Maar dat is al wel twee keer zo groot als vorige week, toen hij nog de omvang van een rijstkorreltje had! Toen zag hij er nog uit als een doorzichtig C-vormig kikkervisje met een staartje. Het vruchtje ontwikkelt zich tot een miniatuurmensje met alles erop en eraan. De beginselen van armpjes en beentjes zijn zelfs al in ontwikkeling. Kun je nagaan hoe snel die ontwikkeling al gaat.


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.

Hart en bloedsomloop

Net zoals bij jou, pompt het hartje van je baby bloed rond. Maar bij hem gebeurt dat nog niet door zijn hele lijfje. Er is al wel een basisbloedsomloop. Die zal zich verder ontwikkelen. Aan het eind van je 6e zwangerschaps week begint het hartje van je baby te kloppen. Zo wordt er zuurstof vervoerd, waardoor de organen zich kunnen gaan vormen. Voor de maag, darmen, nieren en longen wordt in deze week de basis gelegd.


Hoofdje

Zelfs in deze 6e week is al hersenactiviteit in het hoofdje van je ongeboren kindje. Zijn ogen, oren, neus, kaak en wangen beginnen vorm te krijgen. Aan het einde van de week is zijn hoofdje zelfs groter dan de rest van zijn lichaampje. Je bent vast benieuwd hoe dat hoofdje er straks uit komt te zien! De ogen van je baby zijn nu nog donker gekleurd door het pigment en liggen nog ver uit elkaar. Het zal nog even duren voor ze helemaal af zijn.Ontwikkeling

Misselijkheid tijdens je zwangerschap

Last van misselijkheid? Door zwangerschapsmisselijkheid kun je je erg slecht voelen, maar als je genoeg eet en drinkt, heeft het geen effect op je baby.

Lees meer

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 6
Ontwikkeling

Zwangerschaps-symptomen

Ontwikkeling

Zwangerschaps-verschijnselen