Olvarit: met liefde voor jouw baby en de planeet

Als ouder kunnen sommige beslissingen best lastig zijn wanneer het op je baby aankomt. Wij weten als geen ander hoe dit is en bij Olvarit vinden we het daarom belangrijk dat jij je als ouder goed voelt over wat jij je kleintje te eten geeft.

Bij Olvarit hebben we een passie voor goed eten. En wij hebben al meer dan 70 jaar ervaring in en kennis van het kweken en selecteren van de juiste ingrediënten. Met die kennis en kunde bereiden wij babyvoeding die precies is afgestemd op de leeftijdsfase van jouw baby.

Zorg & aandacht voor pure ingrediënten

Wij houden internationale standaarden aan voor het selecteren van ingrediënten voor de voeding van jouw kindje. Dit betekent dat onze ingrediënten geteeld worden op speciale babyvelden, omringd door de natuur en dus niet naast snelwegen of fabrieken. Daarnaast groeien onze groente, fruit en granen in de open lucht onder de zon. Wist je dat de gewassen 650 keer getest worden? Hierdoor kunnen we de kwaliteit en veiligheid waarborgen van onze ingrediënten. Maar voor jouw kleintje en zijn toekomst, gaan we graag nog een stapje verder. Naast zorg en liefde voor jouw kindje, zorgen wij ook graag goed voor natuur en dier, ontdek hier wat wij doen.

Hoe worden onze potjes gemaakt?

Wanneer alle ingrediënten geselecteerd en gecheckt zijn, begint de volgende stap: het maken van een potje Olvarit! Maar hoe wordt dat nou eigenlijk gemaakt? Het lijkt heel erg op hoe jij, en vele generaties voor jou, het eten voor je kindje thuis klaarmaakt.

Er wordt bewust gekozen om de ingrediënten te stomen. Stomen is namelijk de beste manier om de vitamines, mineralen en smaak te behouden. Daarna worden onze potjes kort verhit en luchtdicht afgesloten. Hierdoor blijven onze potjes lang houdbaar, zonder gebruik te maken van conserveermiddelen*.

Wij voegen geen suiker** of zout toe aan onze fruit en maaltijdpotjes. Ook gebruiken wij geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen* in onze potjes. Op die manier zijn we er zeker van dat je kleintje alleen de juiste voedingsstoffen binnen krijgt voor de juiste leeftijdsfase.

* Net als overige babyvoeding.
** Bevat van nature aanwezige suikers

Hoe kun je Olvarit babyvoeding bereiden en bewaren?