Over Olvarit: gemaakt met zorg voor jouw kleintje en respect voor de natuur

Als ouder kunnen sommige beslissingen best lastig zijn wanneer het op je baby aankomt. Wij weten als geen ander hoe dit is en bij Olvarit vinden we het daarom belangrijk dat jij je als ouder goed voelt over wat jij je kleintje te eten geeft.

Bij Olvarit hebben we een passie voor goed eten. En wij hebben al meer dan 70 jaar ervaring in en kennis van het kweken en selecteren van de juiste ingrediënten. Met die kennis en kunde bereiden wij babyvoeding die precies is afgestemd op de leeftijdsfase van jouw baby.

Over Olvarit

Zorg & aandacht voor pure ingrediënten

Wij houden internationale standaarden aan voor het selecteren van ingrediënten voor de voeding van jouw kindje. Dit betekent dat onze ingrediënten geteeld worden op speciale babyvelden, omringd door de natuur en dus niet naast snelwegen of fabrieken. Daarnaast groeien onze groente, fruit en granen in de open lucht onder de zon. Wist je dat de gewassen 650 keer getest worden? Hierdoor kunnen we de kwaliteit en veiligheid waarborgen van onze ingrediënten. Maar voor jouw kleintje en zijn toekomst, gaan we graag nog een stapje verder.

Duurzaam verbouwen voor een gezonde toekomst

We zetten ons samen met onze boeren in voor duurzame landbouw. Met respect voor de natuur worden onze ingrediënten in de juiste seizoenen gekweekt, bereid en verpakt.

Wij werken nauw samen met onze boeren om het ecosysteem in onze velden in evenwicht te houden. Zo moedigen wij onze boeren aan om bodembewerking zoveel mogelijk te minimaliseren en alleen natuurlijke bemesting te gebruiken. Op die manier blijft de bodem waarin onze groente en fruit groeit gezond. Een gezonde bodem is beter in staat om water vast te houden, waardoor de boeren zuiniger met water kunnen omgaan.

Wij stimuleren onze boeren om ongedierte zo veel mogelijk op natuurlijke wijze te bestrijden en alternatieve technieken te gebruiken, zoals het aanbrengen van klei op boomstammen. Daarnaast moedigen wij hen aan om initiatieven op te zetten die een positieve impact hebben op de biodiversiteit. Bijvoorbeeld door het planten van bloemenstroken rondom boomgaarden of het plaatsen van insectenhotels op onze velden. Want wist je bijvoorbeeld dat 80% van de fruitteelt afhankelijk is van de bestuiving door bijen?

Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de planeet en kunnen jij en je kindje verantwoord genieten van onze pure en natuurlijke ingrediënten.

duurzame landbouw door olvarit

We zorgen ook voor de dieren

Net als jouw kleintje is ook Olvarit gek op dieren! Hier willen we dan ook goed voor zorgen. Dat wil zeggen dat we ons inzetten om de omstandigheden te bieden waarin zij hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Daarom lopen al onze koeien buiten in de wei. Ook onze kippen hebben vrije uitloop en hebben tevens binnen genoeg ruimte en daglicht. Onze varkens hebben een heerlijk strobed en krijgen zachte ballen om mee te spelen. Al onze wilde vis wordt gecertificeerd verantwoord gevangen. Dat wil zeggen dat we rekening houden met de visstand, ecosystemen en bedreigde vissoorten. 


Hoe worden onze potjes gemaakt?

Wanneer alle ingrediënten geselecteerd en gecheckt zijn, begint de volgende stap: het maken van een potje Olvarit! Maar hoe wordt dat nou eigenlijk gemaakt? Het lijkt heel erg op hoe jij, en vele generaties voor jou, het eten voor je kindje thuis klaarmaakt.

Er wordt bewust gekozen om de ingrediënten te stomen. Stomen is namelijk de beste manier om de vitamines, mineralen en smaak te behouden. Daarna worden onze potjes kort verhit en luchtdicht afgesloten. Hierdoor blijven onze potjes lang houdbaar, zonder gebruik te maken van conserveermiddelen*.

Wij voegen geen suiker** of zout toe aan onze fruit en maaltijdpotjes. Ook gebruiken wij geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen* in onze potjes. Op die manier zijn we er zeker van dat je kleintje alleen de juiste voedingsstoffen binnen krijgt voor de juiste leeftijdsfase.

* Net als overige babyvoeding.
** Bevat van nature aanwezige suikers


Olvarit productieproces

Hoe kun je het beste een potje bereiden?

Lees hier meer >>