Voeding

Voedingsschema 12 maanden

Op zijn eerste verjaardag is je kindje al flink op weg om met het gezin mee te eten. Het voedingsschema voor kindjes vanaf 12 maanden bestaat uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes.

Wij helpen je graag en hebben een aantal voorbeelddagmenu’s samengesteld. Je kan dit voedingsschema hier ook downloaden! Eet je liever (af en toe) vegetarisch? Je kan hier ook een vegetarisch voedingsschema downloaden! 

Voedingsschema

Voedingsschema 12+ maanden

Voedingsschema

Vegetarisch voedingsschema 12+ maanden

Voedingsschema voor je baby vanaf 12 maanden

Niet alle voeding is geschikt voor jonge kinderen en ook het eten zelf kan in deze periode lastig zijn. Je kindje krijgt een eigen willetje en zegt vaak nee tegen nieuwe, maar ook tegen bekende voeding. Het is daarom niet altijd even gemakkelijk om een gezond en gevarieerd dagmenu samen te stellen. Tips en inspiratie vind je ook in onze receptentool!

7 – 8 uur: Ontbijt

Bordje pap van 150 ml borstvoeding of groeimelk* met 4-6 eetlepels Olvarit granen, bijvoorbeeld Acht Granen 12+ (eventueel met vanillesmaak). 

9 - 10 uur: Fruitmomentje

Fruit, bijvoorbeeld stukjes vers fruit of een Olvarit 12+ fruitpotje en een bekertje water of slappe thee.

11 - 12 uur: Lunch

1-2 sneetjes volkoren brood met margarine en beleg en 150 ml borstvoeding of groeimelk*.

15 - 16 uur: Tussendoortje

Bijvoorbeeld fijngesneden zachte stukjes groenten of een schaaltje yoghurt. Bied daarnaast een bekertje water of slappe thee aan.

17 - 18 uur: Warme maaltijd

Fijngesneden warme maaltijd met groenten en aardappelen/rijst/pasta en vlees/vis/vleesvervanger, of een Olvarit 12+ maaltijdpotje.

19 - 20 uur: Voor het slapen gaan

Bekertje water.

*Tot de leeftijd van 6 maanden is borstvoeding de belangrijkste voeding, eerste hapjes (vanaf 4 maanden) zijn enkel aanvullend. Dit menu is bedoeld als suggestie. Ieder kindje heeft andere behoeftes. Overleg daarom altijd de juiste hoeveelheid voeding en verdeling over de dag (o.b.v. leeftijd, lengte en gewicht) met je consultatiebureau, verloskundige of arts.

Geef je kindje ook wat te drinken tussendoor, zoals water of slappe thee. Probeer een paar keer per dag, zodat je kindje kan drinken naar behoefte.

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE?

MELD JE AAN voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot de vluchtkoffer, baby kwaaltjestest en voedingsschema's
  • Makkelijke recepten om te koken voor je baby
  • Tips en advies van onze 24/7 beschikbare Kindervoeding service