Nutrilon is er voor jou en je kindje, al generaties lang. Daarom zetten we ons in voor een groenere toekomst voor jouw kind, waarbij elk stapje telt. Wist jij dat Nutrilon onderdeel is van een B Corp™? 

Nutricia is als onderdeel van Danone een B Corp™ gecertificeerd bedrijf! Dit betekent dat we niet alleen zorgen voor voeding voor kindjes, maar ook voor onze planeet en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Ons doel? Dit betekent dat we mensen, gemeenschappen en de planeet voorop zetten, met als doel deze in de best mogelijke staat over te dragen aan volgende generatie, zodat zij met een glimlach kunnen opgroeien. 🌍

Wat is eigenlijk een B Corp?

Een B Corp certificaat is een wereldwijd onafhankelijk certificaat, voor bedrijven die zich inzetten om het goede te doen en voor positieve verandering in de wereld te zorgen. Het is een beoordeling in duurzaamheid, transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om hoog te scoren op deze beoordeling en het certificaat B Corp te halen, zetten we altijd een stapje extra op het gebied van mens, milieu en maatschappij. We zijn super trots dat we een B Corp zijn!

Moeder met kindje: wat is eigenlijk een B corp?

Samen voor een betere wereld

Onze B Corp certificering staat niet op zichzelf. Een positieve bijdrage leveren aan gezondheid, natuur, mensen en gemeenschappen zit diepgeworteld in ons bestaan. Al sinds 1896 zorgt Nutricia met liefde voor voeding voor baby's. Dit gaat verder dan alleen onze producten in de winkel, we staan altijd voor je klaar. Welke start je kleintje ook heeft.

Het B Corp™-certificaat helpt ook om aan de buitenwereld te laten zien waar we mee bezig zijn én waar we nog stapjes kunnen zetten. Zo blijven we transparant in onze voortgang - naar jou en naar andere ouders. 🍼👶 Dit helpt ons te blijven verbeteren en de impact van ons bedrijf op de gezondheid, natuur en mensen voor de toekomst van allerkleinsten steeds verder te verbeteren. 🌱👶

Voorbeelden B Corp - 5

Je moet als bedrijf minimaal 80 punten halen om je B Corp certificering te krijgen. Wij hebben 96,7 punten behaald! Wil je meer weten over de impact score? Klik hier.

Onze impact onder de loep

Wat wij onder andere doen? We hebben het ambitieuze doel om in 2030 alleen nog maar verpakkingen te gebruiken die 100% recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn. Onze voedingen worden onder andere gemaakt in onze fabriek in Haps, misschien heb je deze wel eens gezien terwijl je over de snelweg reed? In ons productieproces is duurzaamheid erg belangrijk, onze fabrieken gebruiken bijvoorbeeld 100% duurzame stroom. Ook ondersteunen we goede doelen en is meer dan de helft van onze managers in Nederland, vrouw!

Voorbeelden B Corp - 1

KOAG/KAG 379-0424-788