Wist je dat Nutrilon Opvolgmelk een aantal bijzondere eigenschappen heeft?

De samenstelling van opvolgmelk is in de basis wettelijk vastgelegd, daarnaast zijn er regels voor wat extra aan opvolgmelk mág worden toegevoegd. Nutrilon Opvolgmelk kiest voor extra ingrediënten en een unieke bereidingswijze, op basis van 125 jaar wetenschappelijk onderzoek. Want jouw baby's gezondheid is sinds de start van Nutricia in 1906 onze belangrijkste missie!

Ontdek hier 10x de kracht van Nutrilon Opvolgmelk, omdat jouw kindje het meest waardevol is.

1. We staan dag & nacht voor je klaar!

We vinden het bij Nutrilon belangrijk dat je alle vragen die je hebt over de voeding of ontwikkeling van je kindje kunt stellen. Er is ontzettend veel informatie te vinden op internet, social media en meer. Soms is het echter fijn als er iemand 1 op 1 met je mee kijkt naar jullie persoonlijke situatie en vraag. We hebben sinds 1986 onze eigen Kindervoeding Service. Dit is een team van acht diëtisten die heel veel weten over de voeding van je kleintje. Indien wij het antwoord niet weten, of als dit een medische vraag betreft verwijzen we je altijd door naar een consultatiebureau of arts.
Je kunt bij ons terecht voor vragen als:

 • Mijn kindje gaat ’s avonds zo veel meer huilen, wat kan ik doen?
 • Hoe kan ik mijn productie borstvoeding verhogen?
 • Hoe kan ik na 6 maanden borstvoeding met flesvoeding combineren?
 • Kan ik een flesje Nutrilon opvolgmelk klaarmaken en dan nog even bewaren in de koelkast?

We weten als geen ander dat kindjes zich niet aan vaste tijden houden, daarom zijn we niet alleen overdag maar ook ’s nachts telefonisch bereikbaar. En zelfs in het weekend! Je kunt ons gratis bellen 0800 022 26 26 maar ook gewoon een appje sturen via deze link of een chat via onze website, Instagram of Facebook.

2. De kwaliteit* van onze producten staat voorop

Met grote zorg waarborgen wij de kwaliteit van onze voeding bij elke stap in ons productieproces.

 • We maken geen huismerk opvolgmelk in onze fabrieken, we produceren alleen onze eigen Nutricia producten.
 • We voeren klinische onderzoeken uit met onze producten volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We hebben de kennis en apparatuur om op meer dan 120 methoden te testen; geen detail kan worden genegeerd.
 • De boeren en leveranciers waarmee wij werken ondergaan een enorme hoeveelheid aan kwaliteits- en veiligheidstesten. Daarom kan het wel 2 tot 3 jaar duren voordat we besluiten om met hen samen te werken. En ook na toelating blijven we testen uitvoeren.
 • In 2019 openden we onze nieuwste fabriek in Haps. Misschien ben je er wel eens voorbijgereden op de snelweg!
* De kwaliteit van opvolgmelk is wettelijk vastgelegd, daarnaast mogen fabrikanten op vrijwillige basis extra kwaliteitscontroles toevoegen.

3. Unieke receptuur door aanvullende ingrediënten

De basis samenstelling van flesvoeding is in de wet geregeld, maar naast de verplichte ingrediënten kunnen fabrikanten ook extra ingrediënten toevoegen welke op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten voortkomen. Deze extra ingrediënten worden ook gereguleerd, want deze moeten natuurlijk wel geschikt zijn voor kindjes.

Naast de wettelijk verplichte ingrediënten bevat onze opvolgmelk een unieke combinatie voedingsvezels:

 • Onze voedingsvezelmix scGOS:lcFOS in de verhouding 9:1
 • 3’GL-vezels, welke ontstaan uit ons unieke fermentatieproces
 • Nutrilon DuoBalans Opvolgmelk is onze meest geavanceerde formule en bevat, naast deze ingrediënten, ook de melkvezel 2’FL. Deze opvolgmelk is ook geschikt voor de combinatie met borstvoeding of de overgang naar flesvoeding. Nutrilon DuoBalans bevat hiernaast ook melkvet.

4. Natuurlijke bereiding

De enige opvolgmelk in Nederland die gemaakt wordt met een uniek en natuurlijk fermentatieproces. Een zachte aanpak dus. Fermentatie is een natuurlijk bereidingsproces wat al decennia lang gebruikt wordt voor voedingsmiddelen.

5. Innovatie op basis van 125 jaar onderzoek

Grote kans dat jouw ouders ook zijn opgegroeid met Nutricia met als missie het bijdragen aan de gezondheid van baby’s en peuters door wetenschap, innovatie en de productie van hoogwaardige kwaliteit voeding te combineren.

Nutricia is opgericht door de broers van der Hagen, beiden wetenschappers. Nutricia richtte ook het eerste onderzoekscentrum naar babyvoeding in Nederland op. We investeren voortdurend in onderzoek naar onze opvolgmelk en proberen continu te innoveren om hiermee onze recepturen te verbeteren*.

*De samenstelling van opvolgmelk is wettelijk vastgelegd. Daarnaast zijn er regels voor wat er extra in opvolgmelk mág zitten.

6. De enige met een brede range opvolgmelk

Sinds 2013 is ons onderzoekscentrum gevestigd op de Uithof in Utrecht. Hier werken elke dag meer dan 300 wetenschappers aan de laatste innovaties op het gebied van babyvoeding. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat we de laatste wetenschappelijke inzichten meenemen in onze voeding*. We maken voeding voor alle baby’s.

*De samenstelling van opvolgmelk is wettelijk vastgelegd. Daarnaast zijn er regels voor wat er extra in opvolgmelk mág zitten.

In Utrecht zijn ze hard aan het werk om verschillende opvolgmelk te ontwikkelen zodat er altijd een opvolgmelk is die precies bij jou en je kleintje past. Iedereen is namelijk uniek. Daarom hebben we onze meest geavanceerde formule Nutrilon DuoBalans 2 ontwikkeld, of onze biologische opvolgmelk Nutrilon Bio 2.

7. Handige, snelle en hygiënische verpakking

Als ouder heb je de handen vol. Daarom kijken wij naar de gebruiksvriendelijkheid van onze producten. Onze verpakking is gemakkelijk met één hand te gebruiken en hygiënisch. Bovendien is het pak makkelijk te openen, sluiten, op te bergen en mee te nemen. Ook heeft het een handig afstrijkrandje, zodat jij goed je schepjes kunt doseren en niets verliest.

8. Bespaar met het spaarprogramma Nutrilon Scan & Spaar

Nutrilon Scan & Spaar is het unieke spaarprogramma van Nutrilon waarbij je spaart voor mooie beloningen. Maak een account aan en scan de QR code onder de deksel. Iedere keer dat je nieuwe Nutrilon* producten koopt en scant, groeit je saldo. Met jouw punten kun je bijvoorbeeld geld terugkrijgen.

Zo bespaar je al snel op je aankoop en ontdek je de voordelen van Nutrilon in iedere fase!

Activeer je account hier.

* Alle Nutrilon volledige zuigelingenvoedingen en dieetvoedingen zijn uitgesloten.

9. B-Corp gecertificeerd: voor de toekomst van jouw kleintje

Nutrilon is er voor jou en je kindje, al generaties lang. Daarom zetten we ons in voor een groenere toekomst voor jouw kleintje, waarbij elk stapje telt. Zo voegen we sinds 2021 geen palmolie meer toe aan onze opvolg- en dreumesmelk.

B Corp gecertificeerd: omdat wij vinden dat je kleintje mag opgroeien in een wereld waarin bedrijven transparant zijn over hun handelen. Wist je al dat onze zero-waste-to-landfill* fabriek voor 100% op duurzame stroom draait?
Daarnaast is Nutricia en dus Nutrilon inmiddels B Corp gecertificeerd. Dit is een internationaal certificaat voor bedrijven die zich inzetten voor mens, milieu en maatschappij. Gecertificeerde bedrijven zijn transparant over hun handelen en zetten extra stappen om verantwoording af te leggen over hun impact. Walking the talk dus!

 • Wij werken samen met voedselbanken en boeren om verspilling te voorkomen.
 • Meer dan 50% van onze managers is vrouw.
 • We hebben het ambitieuze doel om onze verpakkingen 100% circulair te maken in 2030. Dit betekent dat we in 2030 verpakkingen gebruiken die 100% recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn. 
 • Ook ondersteunen we goede doelen zoals de Krajicek foundation. 

*Zero Waste betekent dat we een nieuw doeleinde voor het afval vinden, of verbranden om energie te verwekken.

10. Op vakantie? Nutrilon bestaat wereldwijd!

Nutrilon opvolgmelk is in bijna ieder land te koop. Het heet alleen niet altijd Nutrilon. We adviseren om jouw vertrouwde Nutrilon Opvolgmelk van huis mee te nemen, want we kunnen niet garanderen dat op jouw vakantieadres de voeding daadwerkelijk in de plaatselijke supermarkt staat. Ook kan de samenstelling iets verschillen en kan de prijs soms wat lager of hoger liggen. 

Bekijk in de tabel hoe Nutrilon in de verschillende landen heet, mocht je meegebrachte voeding toch op zijn;

Je kunt altijd even contact opnemen met onze Kindervoeding Service, zo kun je met een gerust hart op vakantie!

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Moedermelk verandert namelijk mee met de behoefte van een kindje als hij of zij ouder wordt, dit is het wonder van de natuur. Wil je na zes maanden overstappen op opvolgmelk of op een combinatie van borst- en flesvoeding? Overleg dit dan met je consultatiebureau of arts. 

KOAG/KAG 379-0923-1399

Ontdek de Nutrilon Opvolgmelk die precies past bij jullie

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Tools