De uren die je in het tweede half jaar en de jaren erna besteedt aan het voeden van je kleine zijn een bijzondere ervaring, maar kunnen ook vermoeiend zijn. Met fijne voedingstechnieken en het creëren van een rustige omgeving maak je het voedingsmoment een ontspannend moment voor jou én je kindje.

Op deze pagina geeft Anneloes, van ons Nutricia Care team, 5 tips over hoe je fijn kunt voeden.

Blije moeder met kindje in stoel

Tip 1:

Creëer een fijne omgeving: een fijn plekje waar jij rustig kunt voeden. Wellicht heb je op het babykamertje al een comfortabele stoel. Als je kleintje een half jaar is ga je waarschijnlijk vaker beneden voeden. Is daar ook al een fijn plekje? Heb je op de bank een handig kussen liggen waardoor je fijn kunt voeden?

Moeder kijkt naar kindje die uit flesje drinkt

Tip 2:

Denk ook aan jezelf! Ondanks dat de borst- en flesvoedingsmomenten wat minder vaak zijn vanaf 6 maanden is het belangrijk nog steeds de momenten zo comfortabel mogelijk voor jezelf te maken. Lekker muziek luisteren bijvoorbeeld. Wist je dat je kleintje ook steeds meer kan genieten van muziek? Ze zullen vooral ook ontzettend fan zijn van JOUW stem! Blijf zelf vooral ook voldoende drinken, zet dit alvast voor jezelf klaar

Moeder geeft kindje de fles

Tip 3:

Wees niet te streng voor jezelf: Voeden is een leerproces, ook na een halfjaar. Je kleine wordt steeds nieuwsgieriger en raakt misschien wat gemakkelijker afgeleid. Je kunt proberen en experimenteren met verschillende posities en kijken welke het beste voor jullie allebei werkt. Soms zal je kleintje bij de ene voeding de voorkeur geven aan de ene positie en de andere bij de volgende voeding.
 

Vader met kindje in armen maakt flesje klaar

Tip 4:

Volg een routine: Het kan helpen om fijne routines toe te voegen aan het voeden, zoals een knuffel of een liedje zingen. Dit kan helpen om je baby zich op zijn of haar gemak te voelen en om een positieve voedingservaring op te bouwen.

Anneloes van het Nutricia Care Team

Tip 5: 

Heb jij meer vragen over fijn voeden? Bij ons Nutricia Care Team kun je altijd terecht voor vragen en zorgen rondom het voeden van je baby. Ons team staat dag en nacht klaar om jou van persoonlijk advies te voorzien. Je kunt ons gratis bellen op 0800 022 26 26 of Whatsappen op +31 6 83 65 11 33. Liefs, Anneloes!

Lees ook:

KOAG/KAG 379-0524-992