Lifestyle

Dansen en muziek maken met je kleintje is superleuk!

Samen zingen, dansen en muziek maken. Grote kans dat jouw kleintje hier dol op is! Muziek is ontzettend leuk en hier geniet je kindje zichtbaar van, want lekker swingen en springen op het ritme van de muziek geeft veel plezier voor jullie allebei en dit is goed voor jullie onderlinge band. Daarbij is muziek maken en dansen ook nog eens goed voor je kindje, hoe fijn is dat! Hoe zit dat precies? Je leest het hier.

Met papa en mama dansen is het leukste wat er is

Vrijwel alle jonge kinderen genieten van muziek en vinden het heerlijk om mee te dansen. Vooral als dit samen met papa of mama is. Probeer tijdens het dansen grote bewegingen te maken, die je kindje na kan doen. Zwaai bijvoorbeeld met je armen, klap in je handen of draai een rondje. Dit is voor je kindje makkelijk te imiteren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kindje op te tillen en lekker samen met hem door het huis te zwieren. De kans is groot dat er een brede glimlach op zijn gezichtje verschijnt en je kleintje in jouw armen begint te hupsen.

Dansen en muziek maken is niet alleen leuk, maar ook leerzaam

Dat je kindje ontzettend veel lol heeft in dansen en muziek maken mag duidelijk zijn. Je kindje wordt blij, vrolijk en is tenslotte gek op plezier maken. En het fijne is, is dat muziek niet alleen leuk is, maar ook leerzaam! Weet je waarom?

  • Lievelingsliedjes kun je niet vaak genoeg herhalen. Je kindje wordt hier blij van en je zult merken dat hij steeds beter probeert mee te neuriën en (op zijn manier) zingen. Hierdoor leert je kleine zanger allemaal nieuwe woordjes.
  • Van samen klappen op het ritme van de muziek wordt je kindje vrolijk! Daarbij helpt het maken van deze bewegingen de motoriek van je kleintje te versterken.
  • Doordat je kindje samen met jou muziek maakt of aan het dansen is, wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kleintje gestimuleerd.
  • Bewegen is goed! Van dansen wordt je kindje steeds soepeler en stabieler. • Muziek draagt bij aan de hersenontwikkeling van je kindje. Je kindje zal de liedjes steeds beter kunnen onthouden.

Samen muziek maken en naar muziek luisteren.

In het leven van je kindje komen heel wat emoties voorbij. Blij, vrolijk, pijn of verdrietig. Muziek kan je kindje helpen om deze gevoelens makkelijker te uiten. Wie weet delen jullie wel dezelfde emoties. Naast muziek luisteren, kunnen jullie ook samen muziek maken. Je kunt je kindje bijvoorbeeld leren trommelen op een speelgoed trommeltje. Leer je kleintje verschil te maken tussen hard en zacht trommelen. Zo kan je kindje ontdekken wat hij allemaal al kan met zijn handjes. Heb je geen speelgoedtrommel? Kijk eens rond in huis op zoek naar mooie ‘instrumenten’. Je kunt bijvoorbeeld een pollepel gebruiken en daarmee samen op een emmertje trommelen.

Voor het slapen gaan, tijdens het badderen of tandenpoetsen zing je waarschijnlijk al liedjes voor je kleintje. Maar ben je benieuwd naar nieuwe liedjes, laat je dan inspireren door de Nutricia Speelhoek. In de Nutricia voor jou-app vind je de Speelhoek en daar kun jij je eigen playlist samenstellen. Zo heb je al jullie favoriete kinderliedjes bij de hand. Zoek voor je kindje een vrolijk liedje uit om samen te zingen. Welke liedjes zijn bij jullie thuis favoriet? Je kunt er ook voor kiezen om een extra playlist met ontspannen muziek te maken, die je kunt afspelen voor het slapen gaan. Je kindje wordt rustig van ontspannen muziek en de kans is groot dat hij zo in dromenland ligt.

Meld je aan voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!