Samen er op uitgaan zijn heerlijke momenten om te ontdekken

Het is ontzettend leuk als je kindje de behoefte krijgt om nieuwe dingen te ontdekken en je zijn wereld ziet vergroten. Nu kun je samen op pad, je kindje nieuwe dingen leren en momenten samen delen. Alle eerste keren helpen ook om de weerstand van je kindje te ontwikkelen, dat is extra fijn!

Samen de eerste keren beleven

Een dagje uit met je kindje is een heerlijk moment met elkaar. Er zijn zoveel plekken waar je kindje nog nooit is geweest. Ga samen op ontdekking! Leuke uitjes om te doen, zijn bijvoorbeeld:

 • Samen spelen in de speeltuin. Ga lekker enthousiast alle onderdelen af en laat je kindje kennis maken met de wipkip, zandbak, schommel en het klimrek. Samen spelen is niet alleen heel gezellig maar stimuleert ook de motoriek van je kindje.
 • Dierenvriendjes maken. Diertjes aaien op de kinderboerderij of in de dierentuin vindt je kindje erg leuk. Voor het eerst een pony aaien, een cavia vasthouden of een likje krijgen van een geitje is één groot avontuur.
 • Samen de eendjes voeren in het park. Jullie hebben vast een plekje in de buurt waar eendjes graag komen en het is erg leuk om daar samen naartoe te gaan.

Hoe leg jij de eerste uitjes met je kindje vast?

In deze fase gaat je kindje buiten op ontdekkingstocht. De nieuwsgierigheid van je kindje en nieuwe ervaringen kunnen je zó trots maken. Het is daarom prachtig om deze mooie momenten vast te leggen, zodat je later opnieuw van deze momenten kan genieten. De mooiste momenten vastleggen:

 • Met je telefoon in de buurt kun je spontane momenten vastleggen of neem eens je fotocamera mee als je samen op pad gaat. Samen met je kindje de eerste keer in de regen, in de sneeuw of op het strand zijn fantastisch om later nog eens terug te kijken. Maar ook de eerste kennismaking met een diertje, een paardenbloem uitblazen of van de glijbaan gaan, zijn leuke momenten om vast te leggen.
 • Pak af en toe eens een moment om je favoriete foto’s te verzamelen en er een fotoboek van te maken. Het samen terugkijken levert jullie ook enorm veel plezier op!

Samen werk je aan de weerstand van je kindje

Samen er op uitgaan is vooral heel leuk. Je kleintje ontdekt nieuwe dingen en jij geniet van zijn reactie. En het fijne is, dat het ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van de weerstand van je kindje. Weet je waarom?

 • Als jullie heerlijk genieten in de speeltuin wordt de weerstand van je kindje opgebouwd als hij in contact komt met bijvoorbeeld (gras)pollen of zand. Laat je kindje maar spelen in de zandbak, kruipen door het gras en vies worden in de modder. Dit is niet alleen fantastisch voor je kindje maar ook goed voor de opbouw van de weerstand.
 • Alle eerste keren van je kindje kunnen leuk en een beetje spannend zijn. Bijvoorbeeld voor het eerst een diertje aaien of van een glijbaan afgaan. Stimuleer je kleintje en juich hem toe om alles zelf te gaan ontdekken.
 • Lekker spelen met andere kindjes. Samen spelen is een feestje want het helpt je kindje te ontwikkelen en tegelijkertijd nieuwe dingen te leren kennen.

Nutrilon opvolgmelk draagt bij aan de weerstand tijdens al jullie uitjes

Je ziet je kleintje elke dag veranderen en de wereld ontdekken. Je geeft hem aandacht, liefde en rust om te zorgen dat hij zich goed ontwikkelt. Maar ook goede voeding draagt bij aan de weerstand van je kindje. Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Maar komt er een moment dat je overstapt op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding, dan kun je het immuunsysteem van je kleintje ondersteunen met Nutrilon opvolgmelk, dankzij de vitamines A, C en D. Deze vitamines zitten ook in alle andere opvolgmelk.

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Meld je aan voor Nutricia voor jou

 • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
 • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
 • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!