Voeding

Omdat je kindje ook na het eerste jaar wel wat extra’s kan gebruiken

De groei en ontwikkeling in deze energieke levensfase van je kindje

In de eerste 1000 dagen groeit je kleintje sneller dan ooit. Wist je dat je kindje in de eerste 3 jaar van zijn leven maar liefst 50% in lengte groeit, 5 keer zo zwaar wordt en zijn hersenen met gemiddeld 1 gram per dag groeien? Voor al die reuzesprongen heeft je kleine ontdekker veel voedingsstoffen nodig. Met genoeg voedingsstoffen kan je kindje elke dag opnieuw werken aan zijn groei, immuunsysteem en ontwikkeling. Doordat we al meer dan 120 jaar onderzoek doen naar de voedingsbehoeften van kindjes, weten we welke invloed voeding heeft op hun spectaculaire groei. Zo hebben wij Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra ontwikkeld, die je kunt gebruiken als onderdeel van de dagelijkse gezonde en gevarieerde voeding van je kindje.

Vitamine D & ijzer zijn belangrijke voedingsstoffen voor jouw dreumes

Je kleine baby is nu een echte peuter aan het worden. Zo zal je kindje leren lopen, beter leren praten en natuurlijk ‘zelfstandiger’ worden. Tijdens deze spectaculaire ontwikkelingen van je kindje, heeft hij extra veel behoefte aan vitamine D en ijzer. Want jouw kindje heeft in deze super actieve fase maar liefst 7x zoveel vitamine D en 6x zoveel ijzer per kilo lichaamsgewicht nodig in vergelijking met een volwassene.

Vitamine D: hoe en wat?

  • Vitamine D ondersteunt de weerstand van je kleintje. Samen met calcium is vitamine D van belang voor de opbouw van sterke botten bij je kindje.
  • Je kindje kan zelf vitamine D aanmaken door middel van zonlicht en uit voeding. Vette vis, margarine en eieren zijn bijvoorbeeld goede bronnen. De vitamine D uit de dagelijkse voeding is echter niet voldoende. Helaas schijnt de zon in Nederland ook niet elke dag en het gebruik van zonnebrand remt de aanmaak van vitamine D. De Gezondheidsraad adviseert daarom om je kindje tot 4 jaar, elke dag extra vitamine D suppletie te geven. Nutrilon Dreumesmelk, als onderdeel van gebalanceerde en gezonde voeding, kan naast de aanbevolen suppletie ook bijdragen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D voor je kindje.

IJzer: hoe en wat?

  • Het mineraal ijzer ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.
  • IJzer zit in voeding zoals groene groenten, (rund)vlees, granen (zoals pap of brood), eieren en appelstroop.

Gezond en gebalanceerd eten is belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje

Voor het eerst diertjes aaien, de eerste stapjes zetten en steeds meer dingen leren herkennen. Je kleintje heeft ook in deze extra actieve fase behoefte aan gezonde en gebalanceerde voeding. Dat kan best lastig zijn, want soms heeft je kindje geen zin om te eten of verdwijnt er meer voedsel op de grond dan in zijn mondje. Zo heeft 70% van de ouders moeite om hun dreumes de aanbevolen hoeveelheid groente te laten eten.
Nu je kindje de leeftijd heeft om gezellig met het gezin aan tafel mee te eten, vraag je je misschien af hoe een gezonde en gebalanceerde voeding eruitziet voor je kleintje. Dagelijks 3 maaltijden en 2 tot 3 gezonde tussendoortjes van fruit en groente uit de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, zouden je groeiende dreumes voldoende voedingsstoffen moeten geven.
Wel adviseert de Gezondheidsraad om je kindje elke dag extra vitamine D suppletie te geven. Dit is een voorbeeld van een gevarieerd dagmenu voor je kindje:

Als je kindje geen vlees eet, zal het menu er iets anders uitzien. Op de pagina van het Voedingscentrum kun je zien welke vleesvervangers je het beste in het menu van je kindje kunt gebruiken. Wil je nog meer tips over gezonde voeding voor je kindje? Op onze Olvarit pagina vind je ook tips en inspiratie!

Nutrilon Dreumesmelk voor extra ondersteuning

Zelf met een lepeltje hapjes naar de mond brengen of lekker met de handjes eten. Hoe je het eten ook aan je kindje aanbiedt, je dreumes kan soms een lastige eter zijn. Omdat het af en toe moeilijk kan zijn voor je kindje om al zijn maaltijden op te eten, is het mogelijk dat hij niet altijd de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Nutrilon Dreumesmelk, als onderdeel van gezonde en gevarieerde voeding, kan je kleintje helpen om extra voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine D en calcium binnen te krijgen. Tweemaal per dag een beker Nutrilon Dreumesmelk van 150 ml, ondersteunt je kleintje in deze extra behoefte. Nutrilon Dreumesmelk is ook verkrijgbaar in kant- en-klare literpakken en kun je eenvoudig toevoegen aan het gebalanceerde dagmenu van je kindje. De samenstelling van Nutrilon Dreumesmelk ondersteunt je kleintje op veel manieren:

  • Vitamines A, C en D ondersteunen de weerstand van je kindje;
  • IJzer ondersteunt de normale hersenontwikkeling van je kindje;
  • Onverzadigde vetzuren ALA en DHA dragen bij aan de hersenontwikkeling;
  • PronutraTM bevat onze gepatenteerde mix van vezels GOS:IcFOS.

Nutrilon Dreumesmelk 4 en Nutrilon Peutermelk 5 zijn speciaal gemaakt om de ontwikkeling van je kindje ook in deze levensfase te ondersteunen. Met 2 bekertjes per dag, als onderdeel van een gezond menu, krijgt je avonturier de nodige extra voedingsstoffen binnen.

Bestel makkelijk en snel je Nutrilon Dreumesmelk via onze webshop.

Op werkdagen voor 20.30 uur besteld, morgen in huis.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?