Ontwikkeling

Muziek- en taalontwikkeling vanaf 24 maanden

Vanaf nu breidt de woordenschat van je kindje zich enorm snel uit. Met zo’n 10 of meer woordjes per dag.

Praten in korte zinnetjes

Vanaf nu breidt de woordenschat van je kindje zich enorm snel uit. Met zo’n 10 of meer woordjes per dag. Als je kindje twee jaar is, kan hij zo’n 200 tot 300 woorden zeggen. Hij gebruikt veel verschillende woordjes en praat in zinnen van 2 (of meer) woorden. Wist je trouwens dat het bij taalstimulering niet meteen van belang is dat je kleine goed praat, maar dat het erom gaat dat hij veel praat? Ook gaan jongens en meisjes anders met taal om. Jongens gebruiken vaak minder woorden en bouwen kortere zinnen, vaak op actie gericht. Meisjes zijn over het algemeen taalvaardiger en hebben een grotere woordenschat.

Moedig de taalontwikkeling aan

  • Praat met je kindje over een onderwerp. Praat in volzinnen, daar leert hij het meeste van. Ook kun je hem uitdagen door vragen te stellen en moeilijkere woorden te gebruiken. 
  • Lees kinderboeken voor. Je kindje leert zo dat de woorden een verhaal vertellen, dat het verhaal een begin en eind heeft, dat je een pagina leest van boven naar beneden en zinnen van links naar rechts. Speciaal voor jou selecteerden wij een aantal voorleesboeken dat garant staat voor uren voorleesplezier. 
  • Door samen kinderliedjes te verzinnen, bijvoorbeeld op een bestaande melodie, of door rijmpjes met beweging op te zeggen leert je kleine hoe taal in elkaar zit. 
  • Voor het begrip van je kleintje is het goed om een dagelijks ritueel te hebben, bijvoorbeeld lezen of zingen voor het slapengaan.

Meld je aan voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Nutrilon

Muziek- en taalontwikkeling vanaf 24 maanden