Ondersteun de weerstand van je kindje met leuke uitjes

Een deel van de weerstand van je kindje is al aanwezig bij de geboorte. De rest van de weerstand moet je kindje nog ontwikkelen. De ontwikkeling van het immuunsysteem kun je ondersteunen door er bijvoorbeeld lekker samen op uit te gaan.

Buitenspelen is goed voor de weerstand

Weer of geen weer, ga met je kindje naar buiten en laat hem de wereld ontdekken. Door contact met de buitenwereld help je de ontwikkeling van het immuunsysteem van je kindje. Wij vertellen je waarom.

 • Vitamines A en C haal je met name uit voeding. Vitamine D haal je van buiten, maar omdat je huid hier onvoldoende van aanmaakt, is het advies van de gezondheidsraad om Vitamine D aan te vullen met supplementen. Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem van je kleintje. Ook met minder goed weer kun je gewoon naar buiten, want zo leert je kindje omgaan met bijvoorbeeld wind, kou en regen.
 • De weerstand van je kindje ontwikkelt als hij in contact komt met o.a. (gras)pollen of zand. Spelen in de zandbak, in de modder kruipen, het is alleen maar goed voor je kindje.
 • Voor het eerst een diertje aaien. Het immuunsysteem van je kindje heeft eerste keren nodig om allerlei stoffen te herkennen.
 • Met andere kindjes buiten spelen, helpt je kindje te ontwikkelen en tegelijk komt je kindje in aanmerking met nieuwe ontdekkingen en dit is alleen maar goed voor je weerstand!

De leukste eerste uitjes voor jou én je kleintje

Neem je kindje mee naar buiten, ontdek samen nieuwe plekken en werk aan het opbouwen van de weerstand. Deze uitjes zijn perfect om voor de eerste keer te ontdekken.

 1. In de speeltuin komt je kindje in aanraking met verschillende dingen. Van wipkip tot zandbak en van schommel tot klimrek. Door te spelen in de speeltuin komt je kindje in beweging en werkt hierdoor aan de motoriek!
 2. Op de kinderboerderij leert je kindje nieuwe dieren en geluiden kennen. Laat je kindje (op een veilige manier) vriendjes maken en het immuunsysteem doet zijn werk.
 3. Buiten wandelen en bijvoorbeeld even stoppen om de eendjes te voeren, is alleen vanwege de buitenlucht al goed voor de weerstand van je kindje.

Nutrilon opvolgmelk ondersteunt de weerstand* van je kindje tijdens al jullie uitjes

Tijdens jullie uitjes komt je kindje in aanraking met verschillende stoffen. Een goede weerstand beschermt je kindje. Goede voeding draagt bij aan de weerstand van je kindje. Wij vertellen je waarom.

 • 70% van de weerstand van je kindje zit in de darmen. Het immuunsysteem in de darm zorgt voor herkenning en helpt daarmee stoffen te onderscheiden. Daarom is voeding belangrijk bij de ontwikkeling van het immuunsysteem.
 • Vitamine A, C en D ondersteunen het immuunsysteem.
 • Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje, maar er kan een moment komen waarop je overstapt op flesvoeding, of op een combinatie van borst- en flesvoeding.
 • Vanaf 10 maanden kun je starten met Nutrilon 3 Opvolgmelk. Nutrilon 3 bevat vitamine C & D* die het immuunsysteem van je kindje ondersteunen. Gebaseerd op meer dan 125 onderzoek ontwikkelden onze toegewijde wetenschappers in het Nutricia Research Center in Utrecht onze flesvoeding met de unieke combinatie van scGOS/lcFOS en 3'GL vezels.

*Zoals alle opvolgmelk 

Meld je aan voor Nutricia voor jou

 • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
 • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
 • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!